Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Możesz doprecyzować?
Użytkownik zgłasza Ci aukcje czy wykupuję wszystkie dostępne sztuki?
Jeśli jest to na allegro lokalnie to niestety nie zablokujesz użytkownika. taka możliwość jest tylko na allegro zwykłym
kupił porcelanę , wysłałem paczkę z trzydniowym opóźnieniem . kiedy paczka doszła to jej nie przyjął. leżała na poczcie u niego 14 dni, nie podejmował awizo i wróciła do mnie. zapłaciłem za powrót paczki i prowizję dla Allegro. Odesłałem mu pieniądze których się domagał od samego początku ale potrąciłem moje koszta. Teraz chcę go zablokować aby nie miał dostępu do moich aukcji.
@aleksandra-a8 hmmmm.. ,,potrąciłem moje koszta ,,, , a zapytam się za co ? , w końcu to Ty nawaliłeś opóźniając przesyłkę . Nie zablokujesz , na Lokalnie nie ma takiej możliwości .
koszta , czyli prowizja dla Allegro i koszt odebranej paczki, która wróciła i musiałem zapłacić.
@aleksandra-a8 Na zwykłym lista "moi nieaktywni kupujący" Na lokalnie nie masz takiej możliwości, a po jednej aukcji Allegro nie będzie interweniować. Jak zrobi 2-3 takie akcje to go zgłoś, dostanie upomnienie, a jak zrobi jeszcze raz to mu zablokuja konto.
@Ziolko39 pewnie nie doczytaleś ,, wysłałem paczkę z trzydniowym opóźnieniem ,, zapewne bez konsultacji z klientem . Po mojemu szykuje się zwrot z POK , a może coś więcj .,
paczkę wysłałem z opóźnieniem i o tym powiadamiałem kupującego gdyż pieniądze utknęły na koncie Allegro i nie mogłem ich wyciągnąć natychmiast. Czekałem aż Allegro mi je udostępni.
Ale to nie wina kupującego, że pieniądze utknęły w Allegro. Zasada jest taka, że wysyłasz po potwierdzeniu wpłaty przez Allegro, a nie czekasz aż Ci wpłyna na konto. Jeżeli kupujący Ci nie napisał, że się zgadza na opóźnienie, to nie powinienes tego robić, Powinieneś też oddać pełną kwotę za przedmiot + przesyłka do kupującego. Potrącenie tego i jeszcze przesyłki zwrotnej i opłaty Allegro jest nieprawidłowe. Oddaj jak najszybciej > unkniesz dyskusji, POK, a może nawet blokady konta. Niestety z takimi kosztami należy się liczyć.
@mdrogeria Przeczytałem A także "Odesłałem mu pieniądze których się domagał od samego początku ale potrąciłem moje koszta" Nie wszystko jest w porządku zarówno po jednej, jak i po drugiej stronie. Przydał by sie dokładniejszy opis sytuacji > dlaczego zwrot > dlaczego nie odebrał paczki. Może go nie było jak paczka dotarła z opóźnieniem Za mało danych.