anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Nie moge nadać paczki DHL

ZYLU
#1 Nowicjusz#

Witam

Kod pocztowy odbiorcy lub nadawcy jest nieprawidłowy

Metoda dostawy

Allegro Odbiór w Punkcie DHL

Pierwszy raz takie coś kady są prawidłowe.

Numer zamówienia  ccb5c042-fb30-11ef-bcb2-69a50d96bb3f

Dziekuje za pomoc

oznacz moderatorów
5 ODPOWIEDZI 5

julienail
Była Moderatorka
Była Moderatorka

@ZYLU, widzę, że kupujący nie ma podanych na koncie danych adresowych - najlepiej będzie, jeśli skontaktujesz się w tej sprawie bezpośrednio z nim i ustalisz, czy podał prawidłowe dane do wysyłki. 

Julia
oznacz moderatorów

ZYLU
#1 Nowicjusz#

Przeciez ja widzę podane wszystkie dane odbiorcy i jej adrtes i do jakiego punktu odbioru Zabka ma byc wysłane. Znowu jakiś babol w systemie i co mam napisac kupującej jak ona podała wszyustko.

oznacz moderatorów

julienail
Była Moderatorka
Była Moderatorka

@ZYLU, rozumiem, konsultuję sprawę - prosiłabym o chwilę cierpliwości. Wrócę, gdy tylko dostanę odpowiedź. 

Julia
oznacz moderatorów

ZYLU
#1 Nowicjusz#

JUż rozwiązałem . Kazałem klince anulowac zakup i wybrac INPOST. 

oznacz moderatorów

pecela
#18 Luminarz#

@ZYLU 
Nalepiej sprawdzić kod pocztowy na stronie https://kody.poczta-polska.pl. Kod pocztowy punktu i adresu klienta muszą być poprawne, nawet jak to przesyłka do punktu (adres klienta nie jest drukowany na etykiecie, ale jest w systemie przewoźnika).

ps. Ludzie często nie ogarniają, że mają inny kod pocztowy, bo x lat temu była zmiana.
A jak ktoś mieszka na jakiejś wsi, to często nie umie podać poprawnie adresu. Wiekszość ludzi podaje nazwę swojej wsi, kod pocztowy i miejscowość poczty, a tymczasem od 2002 nie wolno podawać miejscowości poczty, lecz tylko nazwę docelowej wsi.

oznacz moderatorów