Kupujący nie odebrał paczki, paczka wróciła do mnie, przedmiot był personalizowany więc nie ma zwrotów. Czekam na informację od kupującego, jak mogę nadać paczkę ponownie aby kupujący za nią zapłacił (za nadanie) i jak potem nadać paczkę ? Wtedy już poza allegro ?
@Tulibizu jaki przewoźnik jak nadawane przez allegro to można ponowić nadanie ale już płatne ? w szczegółach zamówienia masz opcję poproś o dopłatę i tam wpisz jaką kwotę ma Ci przelać na ponowną wysyłkę i uzasadnij 🙂
One box i wtedy jak mam ją wysłać jak dopłaci ? Czy mogę wtedy wysłać przez paczkomat inpost jak kupujący się zgodzi ?
Czy za to że kupujący nie odebrał allegro pobierze mi pieniądze za zwrot ?
@Tulibizu wysłać możesz inpost ale musi Ci dopłacić cenę normalnej wysyłki poza allegro ok 17 zł za gabaryt A. Jak AOB to tak jakbyś wysłał bez smart 10,95. Za zwrot(nie odebranie) w tym wypadku nie pobierają opłat.
Czyli allegro za to że kupujący nie odebrał paczki nie pobierze mi nic ?
@Tulibizu zwrot nieodebranej jest darmowy, One Box nadasz ponownie przez WzA tak jak nadawałaś, możesz też nadać InPostem Paczkomat ale już na własną rękę i drożej według cen od 16,95 gabaryt A wzwyż 🙂
A one box na kogo koszt ?
@Tulibizu na twój. Dlatego poproś o dopłatę ewentualnie niech kupujący sam zorganizuje odbiór przedmiotu od Ciebie.
@Tulibizu a to chodzi o tę paczkę, którą miałeś problem z nadaniem?
Nie