anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

nie odebrane przesyłki przez klijentów

zoogardenpl
#7 Wielbiciel

Dzień Dobry mam problem z przesyłkami które do mnie wróciły nie mam żadnej informacji od klienta naklejka zwrotna naklejona na moją nie mogę znaleźć przesyłki o którą chodzi próbuje wyszukać po kodzie który jest na nowej naklejce niestety nic nie znajduje.

Pozdrawiam Piotrek 

oznacz moderatorów
9 ODPOWIEDZI 9

MiMary
Była Moderatorka Społeczności

Cześć, @zoogardenpl. O jaką metodę dostawy chodzi? Proszę, podeślij zdjęcie etykiety z przykładowej paczki.  

Marysia
   Moderatorka Allegro Gadane
oznacz moderatorów

zoogardenpl
#7 Wielbiciel

Cześć 

Mam Problem z przesyłkami które są nie odebrane przez klienta i wracają do mnie na tą chwilę mam 3 na 700 wysłanych i nie wiem jak je lokalizować u siebie w systemie wyszukiwanie po numerze przesyłki nic nie daje.1.jpegIMG_4787.jpegIMG_4788.jpeg

Jesteś wstanie mi pomóc gdzie wpisywać i który numer

Pozdrawiam Piotrek

oznacz moderatorów

MiMary

@zoogardenpl Rozumiem, że próbowałeś wyszukać zamówienia w także w tej zakładce po numerze przesyłki zwrotnej? 

Marysia
oznacz moderatorów

zoogardenpl
#7 Wielbiciel

Tak to było dla mnie logiczne i to była pierwsza czynność jaką zrobiłem tą zakładka jest pusta niema tu żadnej przesyłki.

oznacz moderatorów

zoogardenpl
#7 Wielbiciel

 

IMG_4791.png

oznacz moderatorów

MiMary

@zoogardenpl Paczka na której widnieje numer AD0WKZSBTQ6B658VD to ten sam numer, na którym zostało nadane zamówienie 7c2aa6e0-a4b2-11f1-b1e8-8d757848635e. Znajdziesz transakcję w zakładce Zamówienia, wpisując numer przesyłki Allegro Delivery. 
Paczka z numerem AD0WN1ZK8KDDCJ2KZ to zamówienie 77c4df00-b027-11f1-82c3-0df075abb239. 
Paczka z numerem 2500109714962P to zamówienie 2b60bcd0-b2b9-11f1-a118-7dc02213a446. 

Marysia
oznacz moderatorów

zoogardenpl
#7 Wielbiciel

Dziękuję 

Teraz wydaje się to takie proste szukałem nie w tych zakładkach co trzeba.

jak mam teraz postąpić żeby ponieść jak najmniej kosztów jeżeli zwrócę pieniądze otrzymam zwrot prowizji kto ponosi opłatę za przesyłkę.

jeżeli możesz mi pomóc będę wdzięczny/

pozdrawiam Piotrek 

oznacz moderatorów

MiMary

@zoogardenpl Nieodebranie przesyłki przez kupującego nie jest jednoznaczne z odstąpieniem od umowy, zatem musisz najpierw napisać do klientów i zapytać co dalej - czy chcą odstąpić od umowy, czy jednak chcą ponownej wysyłki. 

Scenariusze mogą być różne:
1. Klient chce odstąpić od umowy i dostawa była darmowa z Allegro Smart, to zwracasz tylko koszt towaru. 
2. Klient chce odstąpić od umowy i dostawa była płatna, to zwracasz koszt towaru + koszt najtańszej metody dostawy, jaka widniała w ofercie w chwili zakupu. 
3. Klient chce ponownej wysyłki. Jeśli pierwotnej paczki nie udało się dostarczyć z winy kupującego (np. zapomniał odebrać przesyłkę w wyznaczonym terminie), to koszt ponownej wysyłki powinien ponieść kupujący. 
4. Klient chce ponownej wysyłki. Jeśli pierwotnej paczki nie udało się dostarczyć z winy przewoźnika (np. operacyjny błąd kuriera), to koszt ponownej wysyłki leży po Twojej stronie i zwrotu tych kosztów możesz ubiegać się na drodze reklamacji logistycznej u przewoźnika. 

Marysia
oznacz moderatorów

pecela
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@zoogardenpl

Samo nieodebranie przesyłki nie jest odstąpieniem od umowy. Przedmiot nadal jest własnością kupującego i fakt nieodebrania przesyłki tego nie zmienia.

Najlepiej skontaktuj się z tymi kupującymi i dopytaj czy chcą ponowną wysyłkę czy odstępują od umowy. 

oznacz moderatorów