Dzień Dobry Mam problem związany z śledzeniem zamowienia przez klienta,zamawiam kuriera zewnętrznego i wklejam numer przesyłki do systemu więc co robię źle?
@Matwie9674 czy podajesz zamaskowany e-mail kupującego z Allegro podczas nadawnia przesyłki w zewnętrznym systemie? Tylko w taki sposób otrzymujemy statusy przesyłki i możemy wyświetlić je kupującemu.
Czyli mam wklejać adres emial zakodowany do zewnętrznego przewoźnika ? I wtedy będzie ok ?
@Matwie9674 tak, wtedy powinno być okej. Wpłynie to też na jakość Twojej sprzedaży, ponieważ obecnie nie otrzymujemy informacji o nadawaniu przez Ciebie przesyłek. Natomiast najlepiej nadawać przesyłki przez Wysyłam z Allegro.
metody dostawy z przedrostkami "Allegro" można nadawać w naszym narzędziu (Wysyłam z Allegro), bezpośrednio w narzędziu przewoźnika podając zamaskowany adres e-mail lub przez integratora sprzedaży. Tylko te metody gwarantują poprawne rozliczenie oraz odczytanie statusu przesyłek (tutaj artykuł na ten temat).
Jak mogę teraz zmienić jakość mojej sprzedaży ponieważ wyslalem w terminie ale nie było sledzenia
@Matwie9674 od jutra te dwa zamówienia nie będą liczyły się do jakości Twojej sprzedaży, ale na przyszłość najlepiej, żebyś nadawał przesyłki przez Wysyłam z Allegro.