Witam, mam pytanie odnośnie ochrony kupujących.
Kupująca zareklamowała urządzenie, które było na gwarancji. W ciągu 3 dni zostało ono wymienione na nowe a uszkodzone zostało odesłane. W międzyczasie allegro poprosiło żeby złożyła wniosek o zwrot i kupująca go złożyła, otrzymując pełen zwrot kwoty. W reklamacji podawana była kilkukrotnie informacja o uznaniu reklamacji i wymianie na nową sztukę. Jak to możliwe, i jak uniknąć w przyszłości takich sytuacji ?
No właśnie działa jak chce. Wysłałem do klienta dwa przedmioty, klient zgłosił, że otrzymał jeden. ŻADNYCH dowodów poza słowem klienta NIE MA! Ja zgłaszałem wielokrotnie, że zabezpieczyłem film z monitoringu potwierdzający zapakowanie całości. Dziś allegro obciążyło moje konto kwotą zwrotu z programu ochrona kupujących. To są jakieś jaja! OD dziś zaczynam zamawiać po dwa telewizory, dwa razy sprzęt grajacy itd. I zgłoszę, że dostałem jedną sztukę.
Nie zostawię tak bo to jest okradanie sprzedających! @Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_
@agd-akcesoria Kwestie związane z wypłatą środków z Allegro Ochrona Kupujących to bardzo indywidualna sprawa i nie jestem w stanie określić jak dana sytuacja została rozwiązana.
Podaj numer zamówienia. zweryfikuję te kwestie.
A czy ktoś może pomóc w mojej sprawie?
@kit-tools reklamacje odrzuciłeś?
Oczywiście i miałem ku temu podstawy.
@kit-tools ucywilizujcie konsultantów zgłaszanie art 286kk na policji doprowadzenie do niekorzystnego rozporządzenia mieniem kilka razy poleci to się skończy eldorado klikania bez czytania dyskusji