anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Allegro One Box, DPD czas na ndanie

ExtraModel
#9 Pomysłodawca

Allegro One Box DPD

Zamówienie z dnia: 11 lut 2026, 09:14

Etykieta i podjazd kuriera wygenerowane: 11 lut 2026, 09:33

Czas na wysłanie do śr., 11 lut 2026, 23:59

Pierwszy możliwy podjazd kuriera : 12 luty 2026

Proszę Allegro o instrukcję jak mam to zrobić.

oznacz moderatorów
7 ODPOWIEDZI 7

nat_not
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@ExtraModel Jeśli nie możesz już zamówić podjazdu na dzisiaj, być może jesteś w stanie nadać paczkę w automacie lub punkcie?

Natalia
   Moderatorka Allegro Gadane
oznacz moderatorów

ExtraModel
#9 Pomysłodawca

Dziękuję za wspaniałą odpowiedź.

Jeżeli chodzi o punkty nadania DPD to one nie posiadają godzin granicznych tak jak Inpost czy PP.

Allegro nie uznaje godziny umieszczenia w paczkomacie tylko wyjęcia z niego przez kuriera a to następuje zawsze na drugi dzień.

Proszę mi odpowiedzieć do której godziny mam ustawić realizację zamówienia tego samego dnia, tak aby Allegro udostępniło podjazd kuriera.

Godzinę graniczną dla DPD miałem ustawioną na 10.00 i to działało ale teraz okazuje się że 9.33 jest zbyt późno na zamówienie podjazdu.

Przepraszam najmocniej ale za ilością zmian w Allegro trudno jest nadążyć.

oznacz moderatorów

nat_not
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@ExtraModel Jeśli to przesyłka Allegro One Box, możesz ją nadać w automatach Allegro. Godziny graniczne możesz sprawdzić na tej stronie wpisując kod pocztowy.

Natalia
oznacz moderatorów

ExtraModel
#9 Pomysłodawca

Proszę bardzo.

Kod pocztowy 22-425 zamówienia podjazdu i paczkomat jest do 10.00 zaś o 9.33 podjazd już nie był możliwy.

Oczywiście zrobiłem zrzuty z ekranu bo to ja mam udowodnić niewinność.

oznacz moderatorów

ExtraModel
#9 Pomysłodawca

Zrzut ekranu 2026-02-11 093359.png

oznacz moderatorów

nat_not
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@ExtraModel Decyzja, czy skorzystasz z możliwości nadania paczki w automacie, czy zamówisz podjazd w dostępnym terminie, należy wyłącznie do Ciebie.

Natalia
oznacz moderatorów

-Outlet-Butik-
#10 Popularyzator

także się z tym bujałem 🙂 co chwile zmiany  - tzreba by sobie powiesić tablicę magnetyczną 200 x160 cm  i notować a i ona by za chwilę była za mała - albo to............ olać.

Raz dpd można było zamówić do 10 raz przed 10 już się nie dało.

Dzowniłem raz - niby to zależy dynamicznie od obłożenia dpd - nie wiem czy tak dalej jest.

Ale masz poradę przecież - ebnij wszytsko w kąt i jedz z paczką w poszukiwaniu zielonego paczkomata:D

oznacz moderatorów