anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Nie widać wszystkich moich ofert

PRO-WAY_Wheels
#8 Zapaleniec#

Dzień dobry.

Mam problem. W asortymencie mam dodanych 28 ofert z kołami rowerowymi.

Wszystkie 28 ofert są w kategorii :sport i turystyka/rowery i akcesoria/części/koła/28"/622mm

Wszystkie oferty są w tej samej kategorii ale po wyszukiwarce pokazuje tylko 19 ofert choć po lewej stronie jak wejdę na markę własną PRO-WAY pokazuje 28 ofert.

Dodałem tak oferty żeby każda z nich była osobno.Zauważyłem też że część aukcji jest jak się wejdzie w PORÓWNAJ 2 OFERTY.

Proszę o pomoc jak to rozdzielić.

oznacz moderatorów
16 ODPOWIEDZI 16

MiMary
Moderatorka
Moderatorka

Cześć, @PRO-WAY_Wheels. Widzę, że wszystkie Twoje oferty są widoczne na Allegro - jest ich 28: https://allegro.pl/uzytkownik/PRO-WAY_Wheels 
Od 1 października już na stałe wprowadziliśmy zmiany w sposobie wyświetlania listy ofert. Teraz funkcjonuje widok produktowy, który łączy ze sobą oferty tego samego produktu. 

Podczas wyszukiwania ofert możesz korzystać ze znaków specjalnych: np. fraza wpisana w cudzysłów spowoduje, że wyszukiwarka odszuka dokładnie taki wyraz, jaki podano.

oznacz moderatorów

PRO-WAY_Wheels
#8 Zapaleniec#

Droga Pani 🙂Chyba się nie rozumiemy 🙃 Jak wchodzi Pani bezpośrednio na moje konto to owszem wyświetla się 28 aukcji ale jak już wpisuje po wyszukiwarce czyli: Sport i turystyka-Rowery i akcesoria-Części-Koła-28"/622mm i wybieram moją markę PRO-WAY to pokazuje faktycznie 28 ofert ale aukcji wyświetla się tylko 19 chociaż wszystkie są wystawione w tej samej kategorii i wszystkie mają kody EAN. Nie mam pojęcia w czym problem 🙂

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@PRO-WAY_Wheels na liście wyszukiwań widać produkty, jeśli masz połączone dwie oferty z tym samym produktem, to na liście z wynikami wyszukiwania, zobaczysz jeden produkt. 
Np. z tym produktem połączone są Twoje dwie oferty: 15332352370 i 15332225407.
Jeśli to nie jest ten sam produkt, powinieneś stworzyć osobny produkt w katalogu i z nim połączyć swoją ofertę.
Dodatkowo zapoznaj się proszę z zasadami dotyczącymi miniatur, ponieważ Twoje są nieprawidłowe. 

Monika
   Moderatorka

Jak dostawa na czas - to Allegro!
   Wybieraj spośród tysięcy produktów i zamawiaj z dostawą przed Świętami.
oznacz moderatorów

Monika__L
#16 Inspirator#

spoko

sprzedawców będzie tu coraz mniej

bo jesli klient nie będzie w stanie wyszukać oferry która go interesuje to albo pójdzie w długą albo znajdzie ją w jedynej właściwej ofercia. Ta oferta będzie się miała świetnie, reszta zrezygnuje z konta tutaj.

Nie będzie sprzedawców=nie będzie kupujących

Nie będzie kupujących=nie będzie sprzedaży

Nie będzie sprzedaży=nie będzie Allegro i radosnych, kwitujących uśmiechami swoje wypowiedzi, moderatorów i osób nimi zarządzającymi

oznacz moderatorów

PRO-WAY_Wheels
#8 Zapaleniec#

Droga Pani... Specjalnie wykupiłem kody EAN że było wiadomo, że każde koła różnią się od siebie detalami czyli np mają inne piasty lub kolor itd. Jak tworzyłem produkt w katalogu allegro to podawałem specjalnie jeden kod EAN żeby każda aukcja była osobno bo koła różnią się między sobą ceną ponieważ koła są zbudowane z różnych komponentów. Po to są chyba kody EAN. Teraz nagle allegro łączy mi oferty bo widzi podobne opisy choć kody EAN są rożne i specyfyfikacje kół różne. To jak mam dodać produkt żeby każdy był osobno i żeby allegro mi nie łączyło ofert ?Bo teraz mam np jedne koła w cenie 4299zł na piastach DT Swiss a podobne koła ale na innych piastach w kwocie 3999zł i allegro pokazuje w pierwszej kolejności koła za 4299zl i dopiero po kliknięcie w opcje "porównaj 2 oferty można zobaczyć koła w bardziej atrakcyjnej cenie czyli za 3999zł. Czyli wychodzi na to że klient nie może najpierw zobaczyć kół za 3999zł ??? Naprawdę to jest męczące że allegro sobie łączy 2 różne oferty ze sobą a przecież po to są kody EAN które świadczą o tym że oferty się różnią od siebie .....

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@PRO-WAY_Wheels parametr kod EAN nie jest parametrem identyfikującym w tej kategorii. A oferty zostały uznane za ten sam produkt, m.in. dlatego, że mają identyczne (niezgodne z zasadami) miniatury. 

Monika
   Moderatorka

oznacz moderatorów

Football-stock
#13 Ambasador#

Ze względu że mają niezgodne z zasadami miniaturki zostały w połączone w jedną, w ten sposób Allegro o 50% lub więcej procent poprawiło jakość wyświetlanych ofert;) Ach ta logika pomarańczowego korpodziwaka. 

Musiało wyjść z testów przeprowadzanych w Mozambiku, że tak jest łatwiej wyszukać;) 

oznacz moderatorów

PRO-WAY_Wheels
#8 Zapaleniec#

Ależ się Pani czepiła tych miniaturek 🙂Przecież koła różnią się tylko detalami (piastami) to i tak zdjęcie (miniaturka) będzie taka sama nawet gdybym zrobił zdjęcia na białym tle (jestem pewien że allegro i tak połączy te same produkty o podobnych opisach w pary🙃Druga sprawa..Zgłaszam błąd w produkcie że oferty są inne ale i tak nie ma żadnej odpowiedzi.

Zamiast sprzedawać swoje koła to ja dniami piszę z Państwem i dalej nie ma rozwiązania.

W każdym komplecie kół są inne opisy (choć podobne bo jak zaznaczam koła się różnią komponentami -stąd inne ceny) , inne kody EAN a mimo wszystko allegro samo łączy w pary bo widzi podobny opis 🙃

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@PRO-WAY_Wheels uczepiłam się, ponieważ powinieneś je poprawić, nie chodzi tylko o białe tło, na zdjęciach nie może być żadnych napisów. Czy w ofercie nr 16597435693 i ofercie nr 15259505344 na miniaturkach są naprawdę inne produkty? Albo w ofertach nr 16107922093 i nr 15280315336?
Zgłoszenia zmian do tych produktów zostały zaakceptowane, nie widzę, abyś pisał tam, że są to inne produkty. 

Monika
   Moderatorka

oznacz moderatorów

PRO-WAY_Wheels
#8 Zapaleniec#

Oczywiście że oferta 16597435693 różni się od oferty 15259505344 🙂 Nawet na miniaturkach są inne opisy i inna cena kół 😉 Tak jak wspomniałem koła wizualnie będą wyglądały praktycznie tak samo ale będą się różniły piastami które też są zresztą podobne do siebie natomiast są to 2 różne marki dlatego potrzebuje je wystawić jako 2 osobne aukcje 🙂 Tak samo w przypadku oferty 16107922093 i 15280315336 🙂

oznacz moderatorów

PRO-WAY_Wheels
#8 Zapaleniec#

Miniaturki poprawie nie ma problemu.Po prostu klient szybciej by mógł zobaczyć że jedne koła są na takich piastach a drugie na innych bo w przypadku wielowariantowości nie musiałby wchodzić w drugą aukcje tylko wystarczy żeby najechał na miniaturkę i już by wiedział o co chodzi 🙂

oznacz moderatorów

PRO-WAY_Wheels
#8 Zapaleniec#

Czy jest opcja żeby Pani mi porozłączałj te aukcje i żeby każda aukcja była osobno ? Bo allegro samo ję łączy w pary i naprawdę nie mogę tego zrobić bo po wyszukaniu produktu w allegro wyświetlają się 2 połączone aukcje

oznacz moderatorów

PRO-WAY_Wheels
#8 Zapaleniec#

Chciałbym żeby każda aukcja była osobno i żeby nie była łączona w pary bo ja sam to mogę sobie zrobić z opcją wielowariantowości ale mimo wszystko będą się wyświetlały 28 ofert

oznacz moderatorów

PRO-WAY_Wheels
#8 Zapaleniec#

Proszę zobaczyć że jak wyszukuję dany produkt i z nim chciałbym połączyć ofertę to pokazuje mi ofertę z 2 kodami EAN czyli automatycznie połączy tą ofertę 👇

Zrzut ekranu 2024-10-8 o 09.08.50.png

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@PRO-WAY_Wheels pisałam o miniaturach, które są identycznie (nie licząc w niektórych przypadkach napisu, który jest nieregulaminowy), nie o opisach ofert.
Popraw proszę miniatury, następnie zgłoś błędy w produktach zgłaszając usunięcie niepoprawnego EANu, gdy EAN zostanie usunięty (otrzymasz powiadomienie e-mail, jeśli przy zgłoszeniu zaznaczysz taką opcję), dodaj do katalogu przez wystawienie oferty pozostałe produkty, gdy podasz inny kod producenta i inny numer EAN, w katalogu powstanie nowy produkt. 

Monika
   Moderatorka

oznacz moderatorów

PRO-WAY_Wheels
#8 Zapaleniec#

Dziękuje Pani za odpowiedź 🙂Już jesteśmy bliżej niż dalej 😎

oznacz moderatorów