Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dzień dobry.
Mam problem. W asortymencie mam dodanych 28 ofert z kołami rowerowymi.
Wszystkie 28 ofert są w kategorii :sport i turystyka/rowery i akcesoria/części/koła/28"/622mm
Wszystkie oferty są w tej samej kategorii ale po wyszukiwarce pokazuje tylko 19 ofert choć po lewej stronie jak wejdę na markę własną PRO-WAY pokazuje 28 ofert.
Dodałem tak oferty żeby każda z nich była osobno.Zauważyłem też że część aukcji jest jak się wejdzie w PORÓWNAJ 2 OFERTY.
Proszę o pomoc jak to rozdzielić.
Cześć, @PRO-WAY_Wheels. Widzę, że wszystkie Twoje oferty są widoczne na Allegro - jest ich 28: https://allegro.pl/uzytkownik/PRO-WAY_Wheels
Od 1 października już na stałe wprowadziliśmy zmiany w sposobie wyświetlania listy ofert. Teraz funkcjonuje widok produktowy, który łączy ze sobą oferty tego samego produktu.
Podczas wyszukiwania ofert możesz korzystać ze znaków specjalnych: np. fraza wpisana w cudzysłów spowoduje, że wyszukiwarka odszuka dokładnie taki wyraz, jaki podano.
Droga Pani 🙂Chyba się nie rozumiemy 🙃 Jak wchodzi Pani bezpośrednio na moje konto to owszem wyświetla się 28 aukcji ale jak już wpisuje po wyszukiwarce czyli: Sport i turystyka-Rowery i akcesoria-Części-Koła-28"/622mm i wybieram moją markę PRO-WAY to pokazuje faktycznie 28 ofert ale aukcji wyświetla się tylko 19 chociaż wszystkie są wystawione w tej samej kategorii i wszystkie mają kody EAN. Nie mam pojęcia w czym problem 🙂
@PRO-WAY_Wheels na liście wyszukiwań widać produkty, jeśli masz połączone dwie oferty z tym samym produktem, to na liście z wynikami wyszukiwania, zobaczysz jeden produkt.
Np. z tym produktem połączone są Twoje dwie oferty: 15332352370 i 15332225407.
Jeśli to nie jest ten sam produkt, powinieneś stworzyć osobny produkt w katalogu i z nim połączyć swoją ofertę.
Dodatkowo zapoznaj się proszę z zasadami dotyczącymi miniatur, ponieważ Twoje są nieprawidłowe.
spoko
sprzedawców będzie tu coraz mniej
bo jesli klient nie będzie w stanie wyszukać oferry która go interesuje to albo pójdzie w długą albo znajdzie ją w jedynej właściwej ofercia. Ta oferta będzie się miała świetnie, reszta zrezygnuje z konta tutaj.
Nie będzie sprzedawców=nie będzie kupujących
Nie będzie kupujących=nie będzie sprzedaży
Nie będzie sprzedaży=nie będzie Allegro i radosnych, kwitujących uśmiechami swoje wypowiedzi, moderatorów i osób nimi zarządzającymi
Droga Pani... Specjalnie wykupiłem kody EAN że było wiadomo, że każde koła różnią się od siebie detalami czyli np mają inne piasty lub kolor itd. Jak tworzyłem produkt w katalogu allegro to podawałem specjalnie jeden kod EAN żeby każda aukcja była osobno bo koła różnią się między sobą ceną ponieważ koła są zbudowane z różnych komponentów. Po to są chyba kody EAN. Teraz nagle allegro łączy mi oferty bo widzi podobne opisy choć kody EAN są rożne i specyfyfikacje kół różne. To jak mam dodać produkt żeby każdy był osobno i żeby allegro mi nie łączyło ofert ?Bo teraz mam np jedne koła w cenie 4299zł na piastach DT Swiss a podobne koła ale na innych piastach w kwocie 3999zł i allegro pokazuje w pierwszej kolejności koła za 4299zl i dopiero po kliknięcie w opcje "porównaj 2 oferty można zobaczyć koła w bardziej atrakcyjnej cenie czyli za 3999zł. Czyli wychodzi na to że klient nie może najpierw zobaczyć kół za 3999zł ??? Naprawdę to jest męczące że allegro sobie łączy 2 różne oferty ze sobą a przecież po to są kody EAN które świadczą o tym że oferty się różnią od siebie .....
@PRO-WAY_Wheels parametr kod EAN nie jest parametrem identyfikującym w tej kategorii. A oferty zostały uznane za ten sam produkt, m.in. dlatego, że mają identyczne (niezgodne z zasadami) miniatury.
Ze względu że mają niezgodne z zasadami miniaturki zostały w połączone w jedną, w ten sposób Allegro o 50% lub więcej procent poprawiło jakość wyświetlanych ofert;) Ach ta logika pomarańczowego korpodziwaka.
Musiało wyjść z testów przeprowadzanych w Mozambiku, że tak jest łatwiej wyszukać;)
Ależ się Pani czepiła tych miniaturek 🙂Przecież koła różnią się tylko detalami (piastami) to i tak zdjęcie (miniaturka) będzie taka sama nawet gdybym zrobił zdjęcia na białym tle (jestem pewien że allegro i tak połączy te same produkty o podobnych opisach w pary🙃Druga sprawa..Zgłaszam błąd w produkcie że oferty są inne ale i tak nie ma żadnej odpowiedzi.
Zamiast sprzedawać swoje koła to ja dniami piszę z Państwem i dalej nie ma rozwiązania.
W każdym komplecie kół są inne opisy (choć podobne bo jak zaznaczam koła się różnią komponentami -stąd inne ceny) , inne kody EAN a mimo wszystko allegro samo łączy w pary bo widzi podobny opis 🙃
@PRO-WAY_Wheels uczepiłam się, ponieważ powinieneś je poprawić, nie chodzi tylko o białe tło, na zdjęciach nie może być żadnych napisów. Czy w ofercie nr 16597435693 i ofercie nr 15259505344 na miniaturkach są naprawdę inne produkty? Albo w ofertach nr 16107922093 i nr 15280315336?
Zgłoszenia zmian do tych produktów zostały zaakceptowane, nie widzę, abyś pisał tam, że są to inne produkty.
Oczywiście że oferta 16597435693 różni się od oferty 15259505344 🙂 Nawet na miniaturkach są inne opisy i inna cena kół 😉 Tak jak wspomniałem koła wizualnie będą wyglądały praktycznie tak samo ale będą się różniły piastami które też są zresztą podobne do siebie natomiast są to 2 różne marki dlatego potrzebuje je wystawić jako 2 osobne aukcje 🙂 Tak samo w przypadku oferty 16107922093 i 15280315336 🙂
Miniaturki poprawie nie ma problemu.Po prostu klient szybciej by mógł zobaczyć że jedne koła są na takich piastach a drugie na innych bo w przypadku wielowariantowości nie musiałby wchodzić w drugą aukcje tylko wystarczy żeby najechał na miniaturkę i już by wiedział o co chodzi 🙂
Czy jest opcja żeby Pani mi porozłączałj te aukcje i żeby każda aukcja była osobno ? Bo allegro samo ję łączy w pary i naprawdę nie mogę tego zrobić bo po wyszukaniu produktu w allegro wyświetlają się 2 połączone aukcje
Chciałbym żeby każda aukcja była osobno i żeby nie była łączona w pary bo ja sam to mogę sobie zrobić z opcją wielowariantowości ale mimo wszystko będą się wyświetlały 28 ofert
Proszę zobaczyć że jak wyszukuję dany produkt i z nim chciałbym połączyć ofertę to pokazuje mi ofertę z 2 kodami EAN czyli automatycznie połączy tą ofertę 👇
@PRO-WAY_Wheels pisałam o miniaturach, które są identycznie (nie licząc w niektórych przypadkach napisu, który jest nieregulaminowy), nie o opisach ofert.
Popraw proszę miniatury, następnie zgłoś błędy w produktach zgłaszając usunięcie niepoprawnego EANu, gdy EAN zostanie usunięty (otrzymasz powiadomienie e-mail, jeśli przy zgłoszeniu zaznaczysz taką opcję), dodaj do katalogu przez wystawienie oferty pozostałe produkty, gdy podasz inny kod producenta i inny numer EAN, w katalogu powstanie nowy produkt.
Dziękuje Pani za odpowiedź 🙂Już jesteśmy bliżej niż dalej 😎