anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

nie wiem jak mam się ustosunkować

Casemi1
#9 Pomysłodawca#

Klientka po dwóch miesiącach pracy na sprzęcie wysyła do mnie zapytanie czy też prośbę. Nie wiem jak mam to rozumieć. „Dzień dobry. Chciałam złożyć rezygnację . Podczas wyciskania soku plastik popękał i odpadł, sprzęt nie nadaje się do użytku, ponieważ nie da się go zamknąć. Stało się to po niecałych dwóch miesiącach użytkowania ”

Jak dla mnie to ewidentny brak umiejętności pracy na sprzęcie. Sprzęt był całkowicie bez zastrzeżeń w momencie sprzedaży. Co zrobić z takim zapytaniem bo nie wiem jak mam się ustosunkować .Jest coś takiego jak rezygnacja po uszkodzeniu sprzętu? Co byście w tym momencie uczynili nie narażając się Allegro

oznacz moderatorów
9 ODPOWIEDZI 9

brakestop
#16 Inspirator#

rezygnacja - reklamacja

Pani źle się wysłowiła.

--------------------------------------------------------------------------------------------
oznacz moderatorów

az1rael
#21 Demiurg#

@Casemi1 nie ma czegoś takiego jak rezygnacja jest reklamacja. Czy ty sprzedałeś jako firma firmie? jak tak to tylko gwarancja wchodzi w grę powinieneś mieć wyłączoną rekojmię dla firm w ofertach

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

Należy dopytać i wytłumaczyć że zwrotu nie ma bo minął czas, ale tu ewidentnie powinna złożyć reklamację.

oznacz moderatorów

Casemi1
#9 Pomysłodawca#

rozumiem że powinienem poinformować o możliwości reklamacji ,oddać serwisantowi który oceni przyczynę powstałych uszkodzeń?

oznacz moderatorów

komis-bell
#21 Demiurg#

Tak.
Pamiętaj, że po złożonej oficjalnie reklamacji masz 14 dni (od dnia następującego po dniu w którym została złożona) na udzielenie odpowiedzi czy reklamację uznajesz czy odrzucasz. Jeśli tego nie zrobisz to z automatu zostaje ona uznana na korzyść kupującego i wtedy masz obowiązek spełnienia roszczeń kupującego.

oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg#

@Casemi1 to jest reklamacja i tak ją traktuj, od 1 stycznia 2023 r. nie można odstąpić przy pierwszej reklamacji, poproś o odesłanie lub odbierz sprzęt i sprawdź co się stało, pamiętaj że masz 14 dni na odpowiedź bo inaczej z automatu reklamacja zostaje za rozpatrzoną pozytywnie 😄

________
Κώστας
oznacz moderatorów

Casemi1
#9 Pomysłodawca#

dzięki

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

Można odstąpić jak wada jest istotna i nie da się naprawić.

oznacz moderatorów

Casemi1
#9 Pomysłodawca#

grubszy plastyk sam nie pęka. Potrzeba siły , uderzenia lub innego bodźca. Serwis to dostanie w łapki i niech profesjonalnie oceni . Dziękuję za pomoc

Wszelka Pomoc się bardzo przydaje

oznacz moderatorów