Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dzień dobry.
Otrzymałem ocenę, w której kupujący zaznaczył, że nie otrzymał przesyłki, a w rzeczywistości jest w trackingu jako dostarczona.
Czy taka ocena kwalifikuje się do usunięcia, ponieważ jest niezgodna z prawdą, co jest łatwe do sprawdzenia?
@seeyougame Jakaś plaga ostatnio, to już trzeci czy czwarty podobny wpis w ostatnich dniach ...
Ja już też to przerabiałem - oczywiście Allegro One
U mnie nie Allegro One.
podobno nie
bo tracking jest tylko informacją, sugestią, a nie dowodem.
dowodem jest odpowiedź na reklamację
Z mojej strony wygląda to tak, że widzę że przesyłka została doręczona.
Po stronie klienta jeśli pisze prawdę, wygląda to tak że przesyłka nie została doręczona.
Więc co powinienem zrobić? A co powinien zrobić klient?
@seeyougame Wypadał złożyć reklamację, ale można zacząć od kontaktu z infolinią. Jaki to przewoźnik?
Mini przesyłka PP.
@seeyougame To słabo. Przewoźnik przewiduje wrzut do skrzynki, bez podpisu czy innego potwierdzenia odbioru. Jest duże prawdopodobieństwo, że kupujący łże - ale trudno to będzie udowodnić. Udostępnianie tej formy przesyłki jest dość ryzykowne, bo sprzedawca jest praktycznie na straconej pozycji
Może łże 🙂 A może i nie.
Ale wystawił negatywa i ślad po nim zaginął.
Pisałem do niego, ale nie odpisał.
Wiem że ta forma wysyłki jest ryzykowna ale na razie się u mnie sprawdza.
A może zapytaj klienta?
Może się pomylił wystawiając komentarz, albo nie zorientował, że to co wyjął ze skrzynki to przesyłka od Ciebie. Mógł też ktoś z domowników wyjąć i mu nie przekazać.
@seeyougame @Client:35386082 "nie zorientował, że to co wyjął ze skrzynki to przesyłka od Ciebie. Mógł też ktoś z domowników wyjąć i mu nie przekazać" To też możliwe - zwłaszcza że przestał się odzywać. Może po czasie się zorientował, że jednak przesyłka jest, a komentarz ma gdzieś. Inaczej domagałby się zwrotu kasy albo powtórnej wysyłki.
Tak czy inaczej, na komentarz nic nie poradzisz, jedynie możesz się cieszyć, że kupujący nie zgłasza roszczeń
Napisał że jednak już ma, listonosza nie było czy coś... Ale przestał się odzywać, widocznie na negatywa ma wywalone. Wyłączyłem tą przesyłkę.
Śledzenie nie ma wartości dowodowej, lecz informacyjną.
Allegro Mini Przesyłka to de facto list zwykły z numerem (nie jest to paczka). Jest to przesyłka nierejestrowana.
Ogólnie do trackingów trzeba podchodzić z dystansem. Kurier może np zostawić przesyłkę w punkcie odbioru a w systemie wbić, że doręczono. Nawet spotkałem się z sytuacją, że paczka wróciła do nadawcy, a śledzenie pokazywało, że doręczono. Oczywiście w twoim przypadku nie była to przesyłka kurierska.
Nie, nie była. Ale nie o to pytałem.
Pytanie brzmiało: czyt jest to podstawą do możliwości usunięcia przez Allegro tej opinii po zgłoszeniu, jeśli już nawet sam kupujący napisał w końcu że przesyłkę otrzymał, a ocenia nie polecam dotyczy tego, że przesyłka nie została doręczona.