anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Niesłuszna windykacja

prochix525
#7 Wielbiciel#

Na moim starym koncie allegro, które już nie istnieje sprzedałem 2 przedmioty. Włączyłem automatyczne uregulowanie płatności, przez co prowizja od sprzedaży na allegro została pobrana z mojego konta. Następnie dostałem blokadę na konto. Stać mnie było, aby tylko jednemu klientowi zwrócić pieniądze ze sprzedaży. Drugiemu nie starczyło mi pieniędzy, ponieważ allegro sobie zabrało prowizje od sprzedaży z dwóch przedmiotów, chociaż że do sprzedaży nawet nie doszło. Gdy próbowałem wysłać wniosek o zwrot kosztów z prowizji, został odrzucony, ponieważ DOSTAŁEM BLOKADĘ 🙂 Teraz allegro wzywa mnie do zapłaty poprzez maile i grożąc mi sądem. Na konto nie mogę się zalogować bo rozwiązałem umowę z allegro. Z tych 380 zł które mam do zapłacenie, to na saldo allegro mialem tam jeszcze około 280 zł. Lecz nie mam dostępu do konta. Juz mi wcześniej pisali, że dostałem rabat za tą prowizję i że moje rachunki wynoszą zero. Już przyszedł list windykacyjny który muszę spłacić do jutra a nie mam pieniędzy. Co zrobić 

oznacz moderatorów
13 ODPOWIEDZI 13

LEW433
#21 Demiurg#

Udać się do prawnika, ale jak masz brak kasy to będzie trudne,  A jak wpłacisz np 20zł?

oznacz moderatorów

prochix525
#7 Wielbiciel#

Wpłacenie nic nie da. Moje maile ignorują, a prawnik nic nie zrobi bo taki regulamin mają sprytny że szkoda gadać.

oznacz moderatorów

Monika__L
#16 Inspirator#

Sprzedałem 2 przedmioty

do sprzedaży nawet nie doszlo

nie widzisz ze kręcisz? 

oznacz moderatorów

prochix525
#7 Wielbiciel#

Chodzi że sprzedałem 2 przedmioty ale przez to że zablokowało konto to nie doszło do sprzedaży. Jak nie chcesz dać sensownej odpowiedzi to lepiej nic nie pisz 

oznacz moderatorów

milka1234567890
#18 Luminarz#

Wygląda ze cię dopadli.

oznacz moderatorów

Crow_Empire
#14 Krzewiciel#

No to super, nie doszło do sprzedaży, ale kasę wziąłeś... No to ją oddaj i po problemie. Lepiej nic nie pisz....lepiej oddaj kasę, bo Cię dojadą 🙂

oznacz moderatorów

az1rael
#21 Demiurg#

@Crow_Empire jak ma oddać jak nie ma konta allegro z którego ureguluje? Ani nr konta  allegro na które ma przelać bo support ma go w zadku no chyba że w windykacji mu wysłali w korespondecji na papierze w co wątpię bo by nie zakladał tematu

oznacz moderatorów

Crow_Empire
#14 Krzewiciel#

@az1rael  w e-mailu miał numer konta, zignorował, więc przysłali list windykacyjny, też z numerem konta. Tak więc numer to on ma od dawna, tylko lekceważył sprawę.

oznacz moderatorów

Client:44052296
#21 Demiurg#

@prochix525 o jakim zakresie  dat piszesz? zwrot opłaty transakcyjnej przez allegro to nie ich obowiązek tylko przywileje. Trzeba spełniać pewne warunki aby taki zwrot dostać. Twój błąd, że usunoleś konto w przeciągu 2 lat od ostatniej sprzedaży. Teraz jak nie masz pieniędzy bierzesz pożyczkę i spłacasz swoje zobowiązania. 

oznacz moderatorów

MiMary
Moderatorka
Moderatorka

Cześć, @prochix525. Kwestię blokady konta możemy wyjaśnić jedynie w prywatnej korespondencji mailowej. Niedługo nasz dział bezpieczeństwa odpowie na Twoje zgłoszenie o numerze 46326632. Proszę, abyś tam kontynuował korespondencję.  

oznacz moderatorów

prochix525
#7 Wielbiciel#

A jeśli chce rozwiązać ten problem a na piśmie windykacyjny jest napisane że mam zapłacić do dzisiaj, to mam czekać czy co zrobić?

oznacz moderatorów

MiMary
Moderatorka
Moderatorka

@prochix525, przepraszam za dłuższe oczekiwanie na wiadomość. Poprosiłam doradców o jak najszybszą odpowiedź w Twojej sprawie.  

oznacz moderatorów

Halfrunt
#20 Guru#

Jeśli chcesz problem rozwiązać to musisz kasę zapłacić przez windykację dzisiaj.

oznacz moderatorów