anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Niesprawiedliwa ocena negatywna - jake możliwości

ZN_MT
#9 Pomysłodawca

Witam.

Co mogę zrobić w sytuacji otrzymania ewidentnie niesprawiedliwej oceny negatywnej?

Uzasadnienie: nieterminowa dostaw

Zamówienie wysłane w tym samym dniu i doręczone dnia następnego. No szybciej się nie da.

oznacz moderatorów
6 ODPOWIEDZI 6

KOGIEL_T
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@ZN_MT  możesz poprosić kupującego aby naprawił swój błąd, a jeśli to nic nie da, to rzeczowo odpowiedzieć na taki komentarz 

oznacz moderatorów

ZN_MT
#9 Pomysłodawca

To już zrobiłem 🙂

Dodatkowo Allegro wyłączyło (na moją prośbę) ten komentarz ze statystyki (wpływ na ocenę jakościową).

oznacz moderatorów

Syrena_zT
Moderatorka Allegro Gadane
Moderatorka Allegro Gadane

@ZN_MT tak jak pisał @KOGIEL_T w tej sytuacji możesz dodać swoją odpowiedź do komentarza klienta i przesłać prośbę o usunięcie komentarza. 

Alicja
   Moderatorka
oznacz moderatorów

RED
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Syrena_zT sprzedawca już to zrobił zanim tu odpowiedziałaś

@ZN_MT oczywiste kłamstwa w komentarzach to chyba będzie znak rozpoznawczy allegro, ewidentny fałsz jest prezentowany konsumentom mimo, że serwis doskonale o tym wie

- pisałem na tym forum wielokrotnie

punkt regulaminu serwisu, że wpis musi być zgodny z rzeczywistością - jest fikcją

nie pozostaje Ci nic innego jak odpisać na komentarz, że serwis wie o kłamstwie dlatego wykluczył tą ocenę ze statystyk

oznacz moderatorów

RED
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

11.6.

Oceny Sprzedającego i odpowiedzi powinny być zgodne z rzeczywistym przebiegiem Transakcji, nie mogą naruszać obowiązujących przepisów prawa (w tym praw podmiotów trzecich, dóbr osobistych, praw własności intelektualnej, danych osobowych, stanowić czynu nieuczciwej konkurencji)

oznacz moderatorów

RED
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

tu masz przykład podobnej oceny wystawionej od czapy

"Słuchawki przerywały batreria trzymała połowę krócej niż zaleca producent. Sprzedawca po zwrocie oddał 1/4 kwoty twierdząc że słuchawki były nie kompletne i brudne gdzie zostało wszystko spakowane wyczyszczone i zabezpieczone przed transportem. Najlepiej było je wrzucić luzem do paczkomatu a tę 20 zł niech sobie w buty wsadzić " Komentarz z dnia
oznacz moderatorów