anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

nieuczciwy kupujący

MAMY ROZWIĄZANIE!
Client:128168121
#7 Wielbiciel#

hej!
potrzebuje rady, a mianowicie sprzedałam laptop na allegro lokalnie w stanie nieznanym. Kupujący założył spór. Reklamuje laptop. Laptop do mnie dotarł w stanie bardzo pogorszonym co opisałam w dyskusji. Mogę rzec, że wręcz inny (inny model?) . Brakuje w nim śrubek, które trzymają cały laptop, jest porysowany, klawiatura zupełnie inna jakaś zagraniczna (ja wysłałam Polską), naklejka po prawej stronie jest całkiem inna. Straszy mnie Policją. Co najlepsze okazało się, że owy kupujący zajmuje się serwisem komputerów oraz laptopów etc. od kilku lat. Wysłał mi jakiegoś gruza który cały klekocze i chce mi wmówić, że laptopa nie rozkręcał i magicznym cudem widział ,że w laptopie brakuje karty graficznej oraz procesora ("jako serwis mam specjalistyczny sprzęt do tego typu rzeczy ") wszyscy wiedzą że najpierw jest chłodzenie a pod chłodzeniem znajduje sie karta graficzna oraz procesor bo muszą się chłodzić. 
Nie śmierdzi to wam?

Co najśmieszniejsze nie chce wezwać Allegro bo twierdzi że go oszukałam i będę mieć sprawę z głowy bo allegro zamknie spór

Sprawę pewnie zgłoszę na policję bo to podchodzi pod oszustwo oraz wyłudzenie pieniędzy oraz części

oznacz moderatorów
10 ODPOWIEDZI 10
justyna831126
#9 Pomysłodawca#

Jeśli kupujący prowadzi działalność a produkt ma związek z wykonywaną usługą przez kupującego to już jest na straconej pozycji ,po drugie zdjęcia z ogłoszenia jeśli były robione w stanie faktycznym rozniece będzie widać co można wykorzystać jako dowód 

oznacz moderatorów
RED
#21 Demiurg#

Jeśli kupujący prowadzi działalność a produkt ma związek z wykonywaną usługą przez kupującego to już jest na straconej pozycji

@justyna831126 mylisz się, działają po prostu inne przepisy

oznacz moderatorów
#7 Wielbiciel#

nie ma zarejestrowanej nigdzie działalności.

oznacz moderatorów
justyna831126
#9 Pomysłodawca#

Oczywiście nie znam bardzo dokładnie sprawy i mogę się mylić, jeśli jednak padło takie stwierdzenie proszę o rozwinięcie swojej tezy, jakie inne przepisy działają?

oznacz moderatorów
#7 Wielbiciel#

aktualnie pan pyta allegro czy udostępnią mu skorzystanie z allegro protect, a tak straszył mnie policją.

oznacz moderatorów
Sojiro
#12 Orędownik#

Tak z ciekawości.

Skoro sprzedany był laptop w, tutaj cytuję "stanie nieznanym" to skąd wiesz, że wrócił w stanie znacznie gorszym? 😉

oznacz moderatorów
AnnaG-Antyki
#19 Nestor#

No przecież wyjaśniła, ze inny model z inną klawiaturą.

oznacz moderatorów
Sojiro
#12 Orędownik#

Heh, ano właśnie.

Reklamację odrzucić, zdjęcia dodać z "przed" i "po", wezwać do odbioru i się pożegnać.

oznacz moderatorów
br.
#21 Demiurg#

@Client:128168121  Przecież masz jakieś zdjęcia laptopa kiedy go sprzedawałeś, była jakaś oferta.

Wystarczy porównać  swoje zdjęcia z tymi które zrobiłeś teraz gdy odesłął i masz dowody.

Musisz to przedstawić w dyskusji, kupujący złożył reklamację na inny przedmiot niz był w sprzedaży, reklamację odrzucasz.  Masz na to max 14 dni od złożenia reklamacji, jeśli się spóźnisz to masz przegrane.

Allego zamknie spór jeśli nie będzie żadnych  dowodów,   żadnych wypowiedzi, albo jeśli przyznasz się do błędu i odeślesz pieniądze..

Możliwe że Allegro wypłaci mu jakąś rekompensatę, oni czasami są hojni.  Ty musisz tylko udowodnić że to nie twój laptop.

oznacz moderatorów
bosek_2804
#12 Orędownik#

Częsta praktyka również w serwisach napraw pojazdów. Kupują część i odsyłają zepsutą, upierając się że to zwrot kupionej ode mnie. Niestety mają pecha. Mamy produkty oznaczone tajnym niewidocznym na pierwszy rzut oka punktem. Coś na wzór plomby.

Czy w Twoim laptopie były znaki szczególne różniące się ze stanem obecnym tego odesłanego ?  Ten serwis może nagminnie oprawiać taki proceder. Poproś Allegro o prześwietlenie jego transakcji.  Poszukiwacz dawców i organów do przeszczepu. 

oznacz moderatorów