anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

notoryczne wykorzystywanie moich zdjęć i opisu aukcji

MAMY ROZWIĄZANIE!
drzewapaulovnia
#8 Zapaleniec#

witam! jak skutecznie zakończyc problem z kimś  kto kopiuje moje zdjecia i opis produktu? mimo zgłaszania tej osoby, nadal się to dzieje....

oznacz moderatorów
14 ODPOWIEDZI 14
LEW433
#21 Demiurg#

Wykorzystuje czy do katalogu się podpina?

oznacz moderatorów
drzewapaulovnia
#8 Zapaleniec#

Nie wiem, ale sprawdzę to.

dziekuje 🙂

oznacz moderatorów
drzewapaulovnia
#8 Zapaleniec#

A jest różnica w rozwiązaniu problemu, gdyby okazało się, że podpina się do katalogu?

oznacz moderatorów
kostas11
#21 Demiurg#

@drzewapaulovnia dodałeś ofertę do allegro każdy może z niej korzystać zgodnie z regulaminem 😄

gdgd.jpg

________
Κώστας
oznacz moderatorów
drzewapaulovnia
#8 Zapaleniec#

Nie rozumiem dlaczego to może tak działać 🤦to nie fair. Tam są moje prywatne zdjęcia , opisy …no, ale jestem przecież tylko sprzedającą…

oznacz moderatorów
kostas11
#21 Demiurg#

@drzewapaulovnia jest zapis w regulaminie, i nic z tym nie zrobisz, sam wystawiam tylko produktu który już ktoś dodał bo szkoda mi moich zdjęć i opisów rozdawać za darmo 😄

________
Κώστας
oznacz moderatorów
drzewapaulovnia
#8 Zapaleniec#

Żeby sprzedawać rośliny trzeba mieć paszport roślin, tam jest mój numer producenta. Producent jest upoważniony do wystawienia paszportu, może tak to „ugryzę”

oznacz moderatorów
LEW433
#21 Demiurg#

Nic nie zrobisz, wystawiasz to akceptujesz regulamin Allegro i wg nich te zdjęcia są ich.

oznacz moderatorów
pinsplash
#21 Demiurg#

@drzewapaulovnia znam kogoś kto Ci wytłumaczy dlaczego dla  Ciebie jest to korzystne - @k_owczarek1 prawda?

_______
BRÓSLI
oznacz moderatorów
drzewapaulovnia
#8 Zapaleniec#

Chętnie się dowiem 🙂

oznacz moderatorów
serwis-texas
#21 Demiurg#

@pinsplash 

Nie oszukuj 🙂

Kasia wbiła sobie stronę AG do antywira i już jej tu nie wpuszcza 🙂

oznacz moderatorów
AnnaG-Antyki
#19 Nestor#

Z tego co kojarzę to ludzie robią to tak, ze wystawiają ofertę z kiepskim opisem i jeszcze gorszymi zdjęciami. A jak jest gotowe to wszystko w niej zmieniają. Wtedy do allegro teoretycznie należy tylko ten kiepski katalog. Jednak i tak różnie tu bywa. Pamiętam jak kiedyś chińczyk skopiował taką ofertę i dodał ją do katalogu. Polak zgłosił kradzież, bo oferty nie było w katalogu. Allegro owszem oferty chińczyka zdjęło. Jednocześnie jednak uznali, że katalog zostaje, bo chińczyk oddał im prawa do własności innej osoby... Nawet nie ma czego komentować, gdzieś tu na forum jest ten temat.

oznacz moderatorów
drzewapaulovnia
#8 Zapaleniec#

dzięki za odpowiedź!

rozumiem, ale nie rozumiem😂

u nas kopiuje mój numer producenta rolnego, oraz opis, że sadzonka w naszym (przypadku pobierana od zdrowej macierzystej rośliny itd.) jeżeli on to sprzeda, ( a nie jest tak jak to my robimy) to jest przecież oszustwo klienta…

zaraz szukam tego wątku…

oznacz moderatorów
_Likos_
#21 Demiurg#

@drzewapaulovnia  cóż spróbujcie stworzyc własną marke . Wlasna etykieta . kod EAN itd. Wówczas Wasz produkt będzie jasno identyfikowalny  i bedziecie mogli domagac sie odpiecia od Waszego produktu w katalogu ofert ktore nie które dotyczą innych producentów.

oznacz moderatorów