anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Nowe wysyłam z allegro - brak adresów placówek pocztowych

kashmir22
#9 Pomysłodawca#

Kiedy w Nowym Wysyłam z Allegro będą podane adresy placówek pocztowych w których mogę nadać przesyłkę? Na razie korzystam ze "starej" wersji WzA gdyż tam bez problemu znajduję urząd na konkretnej ulicy zaś w nowym WzA są tylko oznaczenia filii i wszystkie są "FUP CHEŁM 1" bez adresu 😞

oznacz moderatorów
11 ODPOWIEDZI 11

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@kashmir22 dziękuję za Twoją opinię! Jesteśmy w trakcie dodawania adresów, aby wyświetlały się razem z numerami placówek. Dam znać, gdy wszystkie zostaną wprowadzone i będzie można korzystać z tej funkcji. 

   Monika
   Moderatorka


   _____________
   Podziel się z nami swoją opinią o Allegro Gadane i wypełnij ankietę.
   
oznacz moderatorów

kashmir22
#9 Pomysłodawca#

Ok, będę czekać 🙂

oznacz moderatorów

kashmir22
#9 Pomysłodawca#

Cześć! Czy już coś wiadomo? Po weekendzie będzie już połowa miesiąca i nowe WzA ma zacząć działać a stare zniknąć.

oznacz moderatorów

ko_alka
Moderatorka
Moderatorka

@kashmir22 Stare Wysyłam z Allegro nie zostanie wyłączone dopóki wszystkie usterki w nowym formularzu nie zostaną usunięte. Na przestrzeni kilku dni znajdą się tam wyszczególnione adresy. 

Ola
Moderatorka

  _____________
  Wypełnij ankietę i daj znać, co myślisz o Allegro Gadane! 🙂
oznacz moderatorów

medalik_2009
#16 Inspirator#

@ko_alka a kiedy znajdą się tam formularze protokołu odbioru DPD i kiedy pojawią się listy przesyłek do nadania oraz nadanych?

oznacz moderatorów

ko_alka
Moderatorka
Moderatorka

@medalik_2009 DPD udostępnia protokoły odbioru i dla tego przewoźnika pobiera się plik .zip, w którym jest etykieta i protokół. W tym właśnie pliku znajdziesz protokół odbioru. 

Jeśli chodzi o drugą sprawę - masz na myśli dodanie filtrów przy wyszukiwaniu przesyłek? Odpowiedni zespół pracuje nad filtrem wyróżniającym przesyłki przygotowane do wygenerowania etykiety.

Możesz zobaczyć listę zamówień, które nie zostały jeszcze nadane w zakładce "Zamówienia". W tym celu przejdź do Listy Zamówień i wybierz filtr "wymaga numeru przesyłki":

ko_alka_0-1644598766533.png

 

Ola
Moderatorka

  _____________
  Wypełnij ankietę i daj znać, co myślisz o Allegro Gadane! 🙂
oznacz moderatorów

medalik_2009
#16 Inspirator#

@ko_alka ok, plik zip zaczął się w końcu generować, jakiś tydzień po ogłoszeniu, że to dodaliście.

"Możesz zobaczyć listę zamówień, które nie zostały jeszcze nadane w zakładce "Zamówienia". W tym celu przejdź do Listy Zamówień i wybierz filtr "wymaga numeru przesyłki"

Ja chcę zobaczyć tylko listę przesyłek dotyczącą metod Allegro (Allegro One, Poczta i DPD) wraz z ich aktualnym statusem, czyli czy podjechał po nie kurier, czy może zapomniał, może utkwiły w punkcie nadań DPD/UPS lub na poczcie. Dokładnie tak jak tu, czytelnie i przejrzyście:

Allegro_wysylam.jpg

Tylko nie pisz mi o statusach po wejściu w zamówienie, bo raz, że są aktualizowane ze sporym opóźnieniem, niektóre w ogóle nie aktualizowane, a dwa, bo nie widać tylu szczegółów co w obecnym WzA.

oznacz moderatorów

ko_alka
Moderatorka
Moderatorka

@medalik_2009 W tym momencie nie ma takiej możliwości. Skontaktowałam się jednak z zespołem zajmującym się rozwojem nowego WzA i otrzymałam potwierdzenie, że trwają prace nad makietami pod taką listę i będzie ona wdrażana. 

Ola
Moderatorka

  _____________
  Wypełnij ankietę i daj znać, co myślisz o Allegro Gadane! 🙂
oznacz moderatorów

medalik_2009
#16 Inspirator#

@ko_alka a nie powinno być tak, że nowy sposób powinien być udostępniony dopiero po wprowadzeniu i przetestowaniu wszystkich funkcjonalności? Jeśli my, użytkownicy mamy robić za testerów, to powinniśmy dostać za to wynagrodzenie. 😛

oznacz moderatorów

ko_alka
Moderatorka
Moderatorka

@medalik_2009 Stary formularz Wysyłam z Allegro wciąż działa i nie zostanie wyłączony, dopóki wszystkie problemy z nowym WzA nie zostaną usunięte. 

Ola
Moderatorka

  _____________
  Wypełnij ankietę i daj znać, co myślisz o Allegro Gadane! 🙂
oznacz moderatorów

FundacjaBIEDA
#9 Pomysłodawca#

Chyba jednak został wyłączony, a nowa opcja wygląda na wczesno testową.
- Nigdzie nie widać ulokowania tych formularzy w serwisie Allegro.
- Nie można znaleźć listy zapianych na później przesyłek,

-NIe ma listy nadanych już paczek 
- Na dodatek nie działa prawidłowo coś co kulało do niedawna, czyli nie można nawet wysłać paczki poczteksem, bo nie udaje się wybrać urzędu pocztowego. Cokolwiek wpiszę nic nie mogę wybrać, a menu nie chce się zwinąć i już nawet UP z pcimia dolnego z listy nie mogę wybrać. 


oznacz moderatorów