anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Nowe Wysyłam z Allegro - jak zamówić przesyłkę do nadania w paczkomacie InPost?

MAMY ROZWIĄZANIE!
MissTech
#8 Zapaleniec#

Jak w nowym Wysyłam z Allegro zamówić przesyłkę do nadania w paczkomacie???

(w menadżerze paczek Inpost nie było z tym najmniejszego problemu...)

W trakcie zamawiania przesyłki domyślnie było zaznaczone "Bez podjazdu kuriera", pomimo to na wygenerowanej etykiecie Inpost widnieje: "Kliencie utwórz zlecenie odbioru paczek" oraz zaznaczony jest checkbox "Odbiór przez kuriera" - oczywiście w przypadku 1-2 przesyłek opcja taka jest dodatkowo płatna!

Przesyłki z w/w etykietą nie można nadać ani w paczkomacie ani w POP (punkt obsługi paczek) - sprawdzone w praktyce.

Ponawiam zatem pytanie: jak w nowym Wysyłam z Allegro zamówić przesyłkę do nadania w paczkomacie???

oznacz moderatorów
49 ODPOWIEDZI 49
mr_oma
Była Moderatorka
Była Moderatorka

@MissTech, obecnie występuje problem w tym zakresie. W najbliższym czasie chcemy dodać opcję "Dostarczę przesyłki do Paczkomatu", co naprawi ten błąd. Dopóki go nie wyeliminujemy, nadawaj przesyłki przez poprzednią wersję Wysyłam z Allegro.

AKTUALIZACJA 17.02.2022
W nowym widoku narzędzia Wysyłam z Allegro jest już opcja "Dostarczę przesyłkę do Paczkomatu". Możecie ją wybrać w drugim kroku formularza po kliknięciu "podsumowanie".
   Maja
   Moderatorka

#8 Zapaleniec#

Mam dokładnie ten sam problem już od tygodnia walczę z Allegro, a oni na to

Przesyłam Pani szczegółową instrukcję korzystania z nowej wersji WZA - https://allegro.pl/dla-sprzedajacych/zmienilismy-wyglad-naszego-narzedzia-nadawczego-wysylam-z-alleg... oraz link do starej wersji, jeśli czuję się w niej Pani pewniej - https://wysylam.allegro.pl/

W instrukcji niestety wybrali przykład UPS bo był łatwiejszy. Poprosiłem o przykład z nadaniem do paczkomatu i czekam.

oznacz moderatorów
la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@kemiks dziękuję za Twoją wiadomość. Jak pisała @mr_oma w tej chwili nadanie przesyłki w paczkomacie nie jest możliwe w nowym wyglądzie narzędzia. Pracujemy nad rozwiązaniem tego problemu, w tym czasie bardzo prosimy o korzytsanie z poprzedniego widoku

AKTUALIZACJA 17.02.2022
W nowym widoku narzędzia Wysyłam z Allegro jest już opcja "Dostarczę przesyłkę do Paczkomatu". Możecie ją wybrać w drugim kroku formularza po kliknięciu "podsumowanie".

Monika
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów
ALCkow
#13 Ambasador#

Wiecie co jest najlepsze stary widok działa do 28 lutego, a później co mamy sobie radzić z "udoskonalonym" widokiem

oznacz moderatorów
cd-music
#9 Pomysłodawca#

Szkoda że pomimo wyboru nadania do paczkomatu czasami drukują się etykiety "bez podjazdu kuriera" Temat zaczyna robić się uciążliwy, miałem już kilka takich przypadków.

oznacz moderatorów
ko_alka
Była Moderatorka
Była Moderatorka

@cd-music Cześć 🙂 Czy zaznaczasz opcję "Dostarczę przesyłkę do Paczkomatu"? 

Opcja "Bez podjazdu kuriera" oznacza, że można zamówić podjazd później (ale nie trzeba), lub można nadać w oddziale InPost. 

oznacz moderatorów
warsztatmedialny
#10 Popularyzator#

Dzień dobry, wczoraj chciałem nadać przesyłkę do paczkomatu. W nowym panelu nie mogłem znaleźć metody nadania. I w efekcie zamiast nadania w paczkomacie - jak chciałem - wyskoczył mi odbiór przez kuriera. Miałem nadzieję, że mimo to paczkomat przyjmie przesyłkę, ale gdy poszedłem w maszynie wyskoczył komunikat o błędzie. Z paczką czekam więc od rana z nadzieją, że kurier w końcu przyjedzie... Nie wiem co zrobiłem źle i co zrobić, by na przyszłość tego błędu nie powtórzyć. Nie chcę eksperymentować przy następnych paczkach...

oznacz moderatorów
LEW433
#21 Demiurg#
oznacz moderatorów
la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@warsztatmedialny oczywiście rozumiem, że nie chcesz eksperymentować. W tej chwili w nowym widoku nie ma możliwości zaznaczenia nadania przesyłki w paczkomacie. Przepraszam za te trudności, pracujemy już nad rozwiązaniem i ten problem wkrótce zostanie usunięty. Dopóki tak się nie stanie bardzo proszę korzystaj ze starego narzędzia. Rozumiem, że zamówiłeś kuriera InPostu po odbiór przesyłki? 

Monika
   Moderatorka

Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów
warsztatmedialny
#10 Popularyzator#

To muszę go jeszcze zamawiać? Kurcze, ja spokojnie czekam kiedy przyjedzie...

oznacz moderatorów
la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@warsztatmedialny generując etykietę wybrałeś opcję z podjazdem kuriera? Po kliknięciu "podsumowanie" powinna pojawić się możliwość wybrania godziny. 
Wejdź proszę w Zamówienia, w wyszukiwarce odnajdź proszę to zamówienie, w szczegółach, w sekcji "przesyłki" powinny być poniższe opcje:
nowe WzA.png
Wybierz proszę "zamów podjazd". Daj proszę znać czy się udało. 

Monika
   Moderatorka

Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów
warsztatmedialny
#10 Popularyzator#

Gdy zamawiam podjazd wyskakuje karta z danymi adresowymi i termin przekazania z zaznaczonym "bez podjazdu kuriera" i nie da się tego odznaczyć... Tak samo było wczoraj gdy zamawiałem paczkę

oznacz moderatorów
warsztatmedialny
#10 Popularyzator#

Uff, kurier przyszedł i odebrał paczkę. Wszystko jest OK. A kiedy będzie wiadomo, że już można zamawiać do paczkomatu? 

oznacz moderatorów
la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@warsztatmedialny cieszę się, że kurier przyjechał i udało się rozwiązać problem. Przykro mi, ale nie mam informacji kiedy będzie dostępna opcja nadania przesyłki w paczkomacie. 
Dam znać w tym wątku, gdy tylko otrzymam informacje w tej sprawie! 

Monika
   Moderatorka

Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów
wiki0441
#13 Ambasador#

Czy da się wygenerować etykietę z konta allegro paczki paczkomatowej tak, by nadać ją w paczkomacie a nie przez kuriera? Konto firmowe

oznacz moderatorów
la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@wiki0441 da się, ale w starszej wersji Wysyłam z Allegro
Wkrótce będzie to możliwe, również w nowej wersji, damy znać gdy tylko otrzymamy tą informację. 

Monika
   Moderatorka

Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów
amoamor_pl
#7 Wielbiciel#

Witajcie.

Mam pytanie: Jak nadać paczkę In-Post z paczkomatu do paczkomatu w nowym WYSYŁAM Z ALLEGRO?
Nie wiem jak ustawić opcję nadania paczki przeze mnie w paczkomacie.
Mogę jedynie wygenerować etykietę "bez podjazdu kuriera", a mam takie paczki, które potrzebuję nadać właśnie w paczkomacie, a nie przekazać je kurierowi. Z góry dzięki za pomoc.

oznacz moderatorów
la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@amoamor_pl pracujemy nad wprowadzeniem możliwości generowania etykiet w nowym widoku, które będzie można nadać w paczkomacie. Na razie bardzo proszę korzystaj ze starej wersji w przypadku nadawania przesyłki w paczkomacie. Dam znać, gdy ta opcja będzie dostępna również w starszej wersji. 

Monika
   Moderatorka

Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów
Twojczysty_dom
#11 Animator#

Witam

Chcąc wygenerować etykietę w nowym formularzu nadawczym nie mogę zmienić,  ze chcę nadać paczkę w paczkomacie. Mam z automatu podjazd kuriera. Jak mogę i gdzie to zmienić?

oznacz moderatorów