- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
- Zgłoś nieodpowiednią zawartość
Jak w nowym Wysyłam z Allegro zamówić przesyłkę do nadania w paczkomacie???
(w menadżerze paczek Inpost nie było z tym najmniejszego problemu...)
W trakcie zamawiania przesyłki domyślnie było zaznaczone "Bez podjazdu kuriera", pomimo to na wygenerowanej etykiecie Inpost widnieje: "Kliencie utwórz zlecenie odbioru paczek" oraz zaznaczony jest checkbox "Odbiór przez kuriera" - oczywiście w przypadku 1-2 przesyłek opcja taka jest dodatkowo płatna!
Przesyłki z w/w etykietą nie można nadać ani w paczkomacie ani w POP (punkt obsługi paczek) - sprawdzone w praktyce.
Ponawiam zatem pytanie: jak w nowym Wysyłam z Allegro zamówić przesyłkę do nadania w paczkomacie???

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
@MissTech, obecnie występuje problem w tym zakresie. W najbliższym czasie chcemy dodać opcję "Dostarczę przesyłki do Paczkomatu", co naprawi ten błąd. Dopóki go nie wyeliminujemy, nadawaj przesyłki przez poprzednią wersję Wysyłam z Allegro.
Moderatorka

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
Mam dokładnie ten sam problem już od tygodnia walczę z Allegro, a oni na to
Przesyłam Pani szczegółową instrukcję korzystania z nowej wersji WZA - https://allegro.pl/dla-sprzedajacych/zmienilismy-wyglad-naszego-narzedzia-nadawczego-wysylam-z-alleg... oraz link do starej wersji, jeśli czuję się w niej Pani pewniej - https://wysylam.allegro.pl/
W instrukcji niestety wybrali przykład UPS bo był łatwiejszy. Poprosiłem o przykład z nadaniem do paczkomatu i czekam.

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
@kemiks dziękuję za Twoją wiadomość. Jak pisała @mr_oma w tej chwili nadanie przesyłki w paczkomacie nie jest możliwe w nowym wyglądzie narzędzia. Pracujemy nad rozwiązaniem tego problemu, w tym czasie bardzo prosimy o korzytsanie z poprzedniego widoku.
AKTUALIZACJA 17.02.2022
W nowym widoku narzędzia Wysyłam z Allegro jest już opcja "Dostarczę przesyłkę do Paczkomatu". Możecie ją wybrać w drugim kroku formularza po kliknięciu "podsumowanie".
Moderatorka

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
Wiecie co jest najlepsze stary widok działa do 28 lutego, a później co mamy sobie radzić z "udoskonalonym" widokiem

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
Szkoda że pomimo wyboru nadania do paczkomatu czasami drukują się etykiety "bez podjazdu kuriera" Temat zaczyna robić się uciążliwy, miałem już kilka takich przypadków.

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
@cd-music Cześć 🙂 Czy zaznaczasz opcję "Dostarczę przesyłkę do Paczkomatu"?
Opcja "Bez podjazdu kuriera" oznacza, że można zamówić podjazd później (ale nie trzeba), lub można nadać w oddziale InPost.

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
Dzień dobry, wczoraj chciałem nadać przesyłkę do paczkomatu. W nowym panelu nie mogłem znaleźć metody nadania. I w efekcie zamiast nadania w paczkomacie - jak chciałem - wyskoczył mi odbiór przez kuriera. Miałem nadzieję, że mimo to paczkomat przyjmie przesyłkę, ale gdy poszedłem w maszynie wyskoczył komunikat o błędzie. Z paczką czekam więc od rana z nadzieją, że kurier w końcu przyjedzie... Nie wiem co zrobiłem źle i co zrobić, by na przyszłość tego błędu nie powtórzyć. Nie chcę eksperymentować przy następnych paczkach...
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
@warsztatmedialny oczywiście rozumiem, że nie chcesz eksperymentować. W tej chwili w nowym widoku nie ma możliwości zaznaczenia nadania przesyłki w paczkomacie. Przepraszam za te trudności, pracujemy już nad rozwiązaniem i ten problem wkrótce zostanie usunięty. Dopóki tak się nie stanie bardzo proszę korzystaj ze starego narzędzia. Rozumiem, że zamówiłeś kuriera InPostu po odbiór przesyłki?
Moderatorka

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
To muszę go jeszcze zamawiać? Kurcze, ja spokojnie czekam kiedy przyjedzie...

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
@warsztatmedialny generując etykietę wybrałeś opcję z podjazdem kuriera? Po kliknięciu "podsumowanie" powinna pojawić się możliwość wybrania godziny.
Wejdź proszę w Zamówienia, w wyszukiwarce odnajdź proszę to zamówienie, w szczegółach, w sekcji "przesyłki" powinny być poniższe opcje:
Wybierz proszę "zamów podjazd". Daj proszę znać czy się udało.
Moderatorka

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
Gdy zamawiam podjazd wyskakuje karta z danymi adresowymi i termin przekazania z zaznaczonym "bez podjazdu kuriera" i nie da się tego odznaczyć... Tak samo było wczoraj gdy zamawiałem paczkę

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
Uff, kurier przyszedł i odebrał paczkę. Wszystko jest OK. A kiedy będzie wiadomo, że już można zamawiać do paczkomatu?

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
@warsztatmedialny cieszę się, że kurier przyjechał i udało się rozwiązać problem. Przykro mi, ale nie mam informacji kiedy będzie dostępna opcja nadania przesyłki w paczkomacie.
Dam znać w tym wątku, gdy tylko otrzymam informacje w tej sprawie!
Moderatorka

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
Czy da się wygenerować etykietę z konta allegro paczki paczkomatowej tak, by nadać ją w paczkomacie a nie przez kuriera? Konto firmowe

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
@wiki0441 da się, ale w starszej wersji Wysyłam z Allegro.
Wkrótce będzie to możliwe, również w nowej wersji, damy znać gdy tylko otrzymamy tą informację.
Moderatorka

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
Witajcie.
Mam pytanie: Jak nadać paczkę In-Post z paczkomatu do paczkomatu w nowym WYSYŁAM Z ALLEGRO?
Nie wiem jak ustawić opcję nadania paczki przeze mnie w paczkomacie.
Mogę jedynie wygenerować etykietę "bez podjazdu kuriera", a mam takie paczki, które potrzebuję nadać właśnie w paczkomacie, a nie przekazać je kurierowi. Z góry dzięki za pomoc.

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
@amoamor_pl pracujemy nad wprowadzeniem możliwości generowania etykiet w nowym widoku, które będzie można nadać w paczkomacie. Na razie bardzo proszę korzystaj ze starej wersji w przypadku nadawania przesyłki w paczkomacie. Dam znać, gdy ta opcja będzie dostępna również w starszej wersji.
Moderatorka

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
Witam
Chcąc wygenerować etykietę w nowym formularzu nadawczym nie mogę zmienić, ze chcę nadać paczkę w paczkomacie. Mam z automatu podjazd kuriera. Jak mogę i gdzie to zmienić?
- « POPRZEDNIA
- NASTĘPNA »
W nowym widoku narzędzia Wysyłam z Allegro jest już opcja "Dostarczę przesyłkę do Paczkomatu". Możecie ją wybrać w drugim kroku formularza po kliknięciu "podsumowanie".