Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam serdecznie,
chciałam napisać do Allegro ale nie znalazłam adresu mailowego 😕 ale może ktoś tutaj będzie mi umiał odpowiedzieć. Wysyłam paczki w terminie (zadeklarowany czas 24h). Mimo to, przy wysyłce jednej paczki zostały mi odjęte punkty za opóźnienie w wysyłce. Nie wiem dlaczego i na jakiej podstawie, ponieważ zakup został dokonany 7.04 o 19.25 a paczka została wysłana 8.04 o 11.03. Nr listu przewozowego dodałam od razu, e-mail kupującego też wpisałam. O co tu może chodzić? Ewentualnie gdzie skierować moje pytanie?
Możesz zapytać na czacie Allegro tu; https://allegro.pl/pomoc/kontakt?kategoria=a0f7ce34-c6f6-43e6-af7d-ad39bacce619
@DyskBud A czy wpłata za tę "opoźnioną" przesyłkę była przez Allegro ? Może było tak że klient opłacił bezpośrednio na twoje konto i system allegro nie widzi takiej wpłaty .
zapłata przez payu. wysyłka była kurierem UPS.
@DyskBud Nie wiem czy UPS ma zintegrowany system z Allegro...
Dokładnie. Dowiedziałam się, że to prawdopodobnie przez to, że zamówiłam kuriera przez inny, zewnętrzny broker kurierski i możliwe, że ich system nieprawidłowo przekazał e-mail kupującego przez co system Allegro tego nie zapisał 😕
DyskBud jaki masz ustawiony czas wysyłki ?
Czas wysyłki 24h
A czy wysyłka była zrealizowana przez firmę kurierską którą wybrał klient? Bo wczoraj też mnie krew zalała - aukcja z wysyłką gratis (ustawiony kurier DHL - bo mam umowę i większość wysyłam) wysłane kurierem Inpost (bo było szybciej, prościej i klient zaakceptował) numer listu dodany i ... KICHA - wg Allegro nie liczy się i przysłowiowe pobite gary, bo ich system nie odnotował nadania przesyłki kurierem DHL.
Hehe... Chyba był już taki wątek. Statystyki z Allegro to czysta fikcja - przeciez wszystko się "posypało". Jak się wejdzie w zakładkę "jakość sprzedaży" - to są tam fantastyczne dane.
Niestety. Jest to krzywdzące, bo wysyłki mogą być realizowane w terminie, wszystko ok a ocena spada 😕
W moim przypadku wysyłka była tak jak powinno byc ale kuriera zamawiałam przez brokera kurierskiego i możliwe, że to było przyczyną 😕