Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dzien dobry
Klient kupił produkt 2 czerwca a dzisiaj 8 Sierpnia wystawił mi ocenę nie polecam / napisał cyt "Nie to zakupiłem a już na pewno nie to otrzymałem " oczywiście brak kontaktu telefonicznego / co robić ??? ,prośba o zmianę oceny została już wysłana z pytaniem o produkt czy jest inny itd mam 100% polecających bardzo o to dbam a tu takie coś.......
jeszcze klient oznaczył ,że przesyłka była po terminie / zakup w sobotę o 13 / paczka dostarczona do paczkomatu we wtorek
@hifisklep_com Nic na to nie poradzisz > Allegro Ci napisze, że klient ma prawo do subiektywnej oceny i dopóki nie łamie regulaminu nie usuną jej
@hifisklep_com łooo.... no to Ci dowalił, nic z tym nie zrobisz od strony allegro ,pozostaje Ci tylko dogadać się z klientem ,tylko proszę .... NIE ZA WSZELKĄ CENĘ ! odrobina szacunku dla samego siebie .
@hifisklep_com w takiej sytuacji masz możliwość przesłania prośby o zmianę/usunięcie oceny, oraz dodania odpowiedzi na komentarz. Zachęcam do dodania komentarza. Jeżeli kupujący nie zareaguje, możesz skontaktować się z nami przez formularz i poprosić o podesłanie do kupującego komunikatu z prośbą o kontakt w tej sprawie.
Jednak cuda się zdarzają , klient poprawił ma "polecam" ( musiał chyba pomylić zakupy ) uffff...