anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Odejmowane punkty za szybką wysyłkę i wysyłkę w terminie.

19szewczyk99
#8 Zapaleniec

Dzień dobry. Mam ciągle odejmowane punkty za szybką wysyłkę oraz wysyłkę w terminie. Deklarowany czas wysyłki na mojej stronie to 2 dni . Wysyłki są często tego samego dnia lub najpóźniej następnego , chyba że jest weekend , wówczas paczki wychodzą w poniedziałek, a więc wszystko jest nawet przed terminem. Nie rozumiem więc dlaczego mimo wszystko odejmowane są mi punkty w tych 2 obszarach.

oznacz moderatorów
3 ODPOWIEDZI 3

AnnaG-Antyki
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

Bo oni tego nie liczą od Twojej deklaracji tylko od Twoich wysyłek. Masz 2 dni to żeby było dobrze zawsze musisz drugiego dnia wysłać. Jak wyślesz tego samego to zacznie wyświetlać dostawy na jutro. Przy dostawie na jutro to trzeba minut pilnować, bo jak parę razy wyślesz po wyznaczonej to potem Ci pokazują wysyłkę o niemożliwych porach...

Efekt taki, że zamiast szybciej wysyłać część sprzedawców musi to robić wolniej, by algorytm nie oszalał. A jak jeszcze tego drugiego dnia kurier coś nawali gdy mogliśmy spokojnie nadać pierwszego gdyby tylko algorytm nie świrował to idzie się...

19szewczyk99
#8 Zapaleniec

Rozumiem.  Bardzo dziękuję za podpowiedź 

oznacz moderatorów

GaleriaAV
#11 Animator

Odejmują punkty za " szybką wysyłkę " jeśli nie są wysyłane tego samego dnia. Tylko że system uważa że zakup dokonany do 23:59 - teoretycznie mógłby być jeszcze wysłany i to zalicza do statystyk. Obłęd. A za ten obłęd ktoś odpowiada bo same się algorytmy nie napisały i nie zaprogramowały ( życzę mu "kariery jako sprzedawca indywidualny). Ja też staram się wysyłać szybciej jeśli mam czas, bo to dobra reklama, ale powinno być to zliczane w nawiązaniu do godziny zamówienia a nie poprzeczka coraz wyższa do przejścia. W dodatku nie można ustawić wysyłki np. DHL-em 2dniowej, a inpostem 1dniowej. Kiedyś tak było - teraz trzeba biegać 2 razy do punktu, bo dhl odbiera paczki juz o 8  , inpost wybiera do 13(realnie) wiec do 12 czekam jeszcze na zamówienia (a punkty odbioru mam 10km dalej). Gimnastyka Gimnastyka Gimnastyka.. 

oznacz moderatorów