Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dzień dobry, jestem studentką, otworzyłam 2 października b.r. JDG oraz uzyskałam NIP i REGON na tą okoliczność. Po upływie kilku tygodni od aktywacji nie otrzymałam pakietu powitalnego. Otrzymałam odpowiedź od doradcy, że:
"Państwa konto nie zostało zakwalifikowane do Programu Powitalnego dla nowych firm, ponieważ według naszych danych jest ono powiązane z innym kontem firmowym w Allegro- xxx xxx"
Nie istnieje taka możliwość, prowadzę od kilku tygodniu JDG a allegro powołuje się na powiązanie z kontem allegro należącym do spółki z o.o. (odrębna osobowość prawna) mojego ojca. Spółka ma własną osobowość prawną i nie jest powiązana z moją JDG w żaden sposób. Nie jestem i nigdy nie byłam udziałowcem ani reprezentantem spółki czy pracownikiem. Jedyny związek to chyba wspólny adres IP z jakiego loguję się do swojego konta allegro bo mieszkam z rodzicami....
Mam nadzieję, że pomożecie mi Państwo w rozwiązaniu sprawy i wesprzecie rozpoczęcie przez mnie działalności na allegro poprzez przyznanie pakietu powitalnego.
@offgrid24_eu napisz proszę to odwołanie od decyzji w korespondencji, którą prowadzisz z naszym zespołem.
Tak zrobiłam więc czekam na informacje zwrotne i mam nadzieję, że uda się rozwiązać sprawę, dziękuje za pomoc.
Z przykrością stwierdzam, że konsultant ponownie odrzucił moją prośbę o program powitalny. Uzyskałam informacje, że "Nasze dane wskazują na powiązania z kontem xxx. Dostęp do kont miała ta sama osoba lub właściciele działali w porozumieniu"
Niestety nie mogę pogodzić się z tym, że domownik korzystający z tych samych urządzeń jest traktowany jako powiązanie zależne czy formalno-prawne. Proszę o pomoc w sprawie.
@offgrid24_eu Niestety ale nikt Ci tu nie pomoże.
Allegro jak się uprze przy swoim to w zasadzie jest koniec tematu i kompletnie nic z tym nie zrobisz.
Dzień dobry, minęło kilka dni, czy stanowisko opiekuna o odmowie przyznania pakietu jest ostateczne, czy mogę liczyć na indywidualne podejście do sprawy. Dziękuję
@offgrid24_eu Przykro mi, ale ostateczną odpowiedź dostałaś w korespondencji mailowej.
@offgrid24_eu to nie tylko IP, ale również wspólny adres zamieszkania, oraz identyfikator urządzenia z którego logujecie się na Allegro, po logach bardzo łatwo to sprawdzić, a że tych wspólnych rzeczy było sporo więc te konta zostały powiązane, no i pewnie jeszcze te same nazwisko😉
Rozumiem, że jest jakiś algorytm powiązania. Wolałabym nie brać ślubu na okoliczność otwierania działalności tylko po to aby algorytm allegro przepuścił mnie przez algorytm bo mam inne nazwisko. Powiązane urządzenia i IP, adres zamieszkania... owszem, zaczynam działalność, korzystam ze sprzętu w domu tak jak ze wspólnej lodówki i ekspresu do kawy 🙂 Ufam, że racjonalne argumenty i zdrowy rozsądek wygra.
@offgrid24_eu no to powiem Ci, że takie powiązania mogą być jeszcze długo problemem😔 ja od dziesięciu lat nie mam firmy w tym miejscu, a mimo to po wpisaniu w googole maps wyskakuje taka informacja https://www.google.com/maps/place/SD-2+by+kogiel/@51.1227475,15.2866917,196m/data=!3m1!1e3!4m6!3m5!1...
i nadal w Allegro mam powiązanie z tym miejscem, gdyby ktoś pod tym adresem chciał otworzyć firmę , to pewnie też zostanie powiązany z moim kontem😉
Poszło do usunięcia z Google Maps. Za jakiś czas nie powinno się już wyświetlać.