anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Odmowa przyznania pakietu powitalnego

offgrid24_eu
#7 Wielbiciel

Dzień dobry, jestem studentką, otworzyłam 2 października b.r. JDG oraz uzyskałam NIP i REGON na tą okoliczność. Po upływie kilku tygodni od aktywacji nie otrzymałam pakietu powitalnego. Otrzymałam odpowiedź od doradcy, że:

"Państwa konto nie zostało zakwalifikowane do Programu Powitalnego dla nowych firm, ponieważ według naszych danych jest ono powiązane z innym kontem firmowym w Allegro- xxx xxx"

Nie istnieje taka możliwość, prowadzę od kilku tygodniu JDG a allegro powołuje się na powiązanie z kontem allegro należącym do spółki z o.o. (odrębna osobowość prawna) mojego ojca. Spółka ma własną osobowość prawną i nie jest powiązana z moją JDG w żaden sposób. Nie jestem i nigdy nie byłam udziałowcem ani reprezentantem spółki czy pracownikiem. Jedyny związek to chyba wspólny adres IP z jakiego loguję się do swojego konta allegro bo mieszkam z rodzicami....

Mam nadzieję, że pomożecie mi Państwo w rozwiązaniu sprawy i wesprzecie rozpoczęcie przez mnie działalności na allegro poprzez przyznanie pakietu powitalnego.

oznacz moderatorów
10 ODPOWIEDZI 10

_HolaOla_
Moderatorka Allegro Gadane

@offgrid24_eu napisz proszę to odwołanie od decyzji w korespondencji, którą prowadzisz z naszym zespołem. 

Ola
   Moderatorka
oznacz moderatorów

offgrid24_eu
#7 Wielbiciel

Tak zrobiłam więc czekam na informacje zwrotne i mam nadzieję, że uda się rozwiązać sprawę, dziękuje za pomoc.

oznacz moderatorów

offgrid24_eu
#7 Wielbiciel

Z przykrością stwierdzam, że konsultant ponownie odrzucił moją prośbę o program powitalny. Uzyskałam informacje, że "Nasze dane wskazują na powiązania z kontem xxx. Dostęp do kont miała ta sama osoba lub właściciele działali w porozumieniu" 

Niestety nie mogę pogodzić się z tym, że domownik korzystający z tych samych urządzeń jest traktowany jako powiązanie zależne czy formalno-prawne. Proszę o pomoc w sprawie.

oznacz moderatorów

komis-bell
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@offgrid24_eu Niestety ale nikt Ci tu nie pomoże. 
Allegro jak się uprze przy swoim to w zasadzie jest koniec tematu i kompletnie nic z tym nie zrobisz. 

oznacz moderatorów

offgrid24_eu
#7 Wielbiciel

Dzień dobry, minęło kilka dni, czy stanowisko opiekuna o odmowie przyznania pakietu jest ostateczne, czy mogę liczyć na indywidualne podejście do sprawy. Dziękuję

oznacz moderatorów

N_Nitka28

@offgrid24_eu Przykro mi, ale ostateczną odpowiedź dostałaś w korespondencji mailowej. 

Nicol
   Moderatorka
oznacz moderatorów

KOGIEL_T
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@offgrid24_eu  to nie tylko IP, ale również wspólny adres zamieszkania, oraz identyfikator urządzenia z którego logujecie się na Allegro, po logach bardzo łatwo to sprawdzić, a że tych wspólnych rzeczy było sporo więc te konta zostały powiązane, no i pewnie jeszcze te same nazwisko😉

oznacz moderatorów

offgrid24_eu
#7 Wielbiciel

Rozumiem, że jest jakiś algorytm powiązania. Wolałabym nie brać ślubu na okoliczność otwierania działalności tylko po to aby algorytm allegro przepuścił mnie przez algorytm bo mam inne nazwisko. Powiązane urządzenia i IP, adres zamieszkania... owszem, zaczynam działalność, korzystam ze sprzętu w domu tak jak ze wspólnej lodówki i ekspresu do kawy 🙂 Ufam, że racjonalne argumenty i zdrowy rozsądek wygra.

oznacz moderatorów

KOGIEL_T
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@offgrid24_eu  no to powiem Ci, że takie powiązania mogą być jeszcze długo problemem😔 ja od dziesięciu lat nie mam firmy w tym miejscu, a mimo to po wpisaniu w googole maps wyskakuje taka informacja https://www.google.com/maps/place/SD-2+by+kogiel/@51.1227475,15.2866917,196m/data=!3m1!1e3!4m6!3m5!1...

i nadal w Allegro mam powiązanie z tym miejscem, gdyby ktoś pod tym adresem chciał otworzyć firmę , to pewnie też zostanie powiązany z moim kontem😉  

oznacz moderatorów

pecela
#19 Nestor ⭐

@KOGIEL_T

Poszło do usunięcia z Google Maps. Za jakiś czas nie powinno się już wyświetlać.

oznacz moderatorów