anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Odzież dziecięca, stan używany - wymagany EAN

Jasminowy_Butik
#7 Wielbiciel

Dzisiaj dla wszystkich aukcji w tej kategorii błąd o wymogu EAN. Czy dla odzieży damskiej również zamierzacie wprowadzić?

oznacz moderatorów
37 ODPOWIEDZI 37

egipex
#8 Zapaleniec

to nie błąd tylko ktoś stwierdził że od dziś wymagany jest ean. Nawet nie wiem jak to skomentować. Jak Wy sobie z tym radzicie?

oznacz moderatorów

gdvorek
Moderator Allegro Gadane
Moderator Allegro Gadane

@Jasminowy_Butik jeśli będziemy wprowadzać zmiany np. w temacie wymaganego kodu EAN w danej kategorii to będziemy informować o tym. Nie mam wcześniej informacji o takich zmianach, żeby móc się z Tobą nimi podzielić.

Grzesiek
   Moderator
oznacz moderatorów

egipex
#8 Zapaleniec

A kiedy była informacja podana że wprowadzacie nu

r ean dla używanej odzieży dziecięcej?

oznacz moderatorów

ART_FOTO
#15 Entuzjasta

@gdvorek Najwidoczniej co niektórzy pracownicy Allegro nie posiadają kompetencji aby takie informacje uzyskać.Kilka dni temu, a dokładnie od 15-go tego miesiąca, to samo działo się w kategorii fotografia, muzyka(płyty winylowe) czy też w akcesoriach komputerowych(zapewne i w innych).Też nie było wcześniejszych informacji, a jednak cuda z EAN-mi zaczęły się dziać.Oczywiście, wszystko to dotyczy przedmiotów używanych.

Już to pisałem, wprowadzając tego typu zmiany zabijacie to na czym Allegro urosło.

oznacz moderatorów

egipex
#8 Zapaleniec

I coś się zmieniło czy nadal wymagają. Pytam bo przeczytałam tu że w innej kategorii tydzień temu wymagali a dziś nie. Uważam że trzeba walczyć z tym bo to ogrom naszej pracy włożonej w to allegro i co teraz?

oznacz moderatorów

ART_FOTO
#15 Entuzjasta

@egipex Coś się zmieniło. Pytanie tylko, na jak długo.Spróbuj wystawić przedmiot z uzupełnioną jak największą ilością możliwych parametrów i może się uda.Nie wiem, czy nie jest to takie testowanie po kolei konkretnych kategorii.

oznacz moderatorów

Client:80340374
#15 Entuzjasta

pamietajcie, że samo posiadanie kodu EAN nie wystarczy

Jak pisała @la_nika to kod musi byc zarejestrowany w bazie GS1 Polska bo allegro korzysta własnie z tej bazy 😄

Ogolnie bardzo mnie zaskoczyl ten temat i nie chodzi nawet o kwestie EANa bo to akurat pomysl w stylu allegro 🙂 

Zaskoczylo mnie to, że ktoś sprzedaje odzież uzywaną na allegro kiedy jest dostepny super serwis na litere V gdzie można to zrobić.

tam nie wymagają EANów 😉

oznacz moderatorów

ART_FOTO
#15 Entuzjasta

@Client:80340374 Zapewne chodzi o zasięg, no i kwestia przyzwyczajenia.

oznacz moderatorów

egipex
#8 Zapaleniec

zaskoczyło powiadasz. to wyobraź sobie że jak zaczynałam to nie było serwisu na literę v i nadal mnie tam nie ciągnie bo nie mają koszyka tak jak serwis na literę o. Ot tyle w temacie

oznacz moderatorów

#15 Entuzjasta

Mimo, że Cie nie ciągnie to możliwe, że przez brak EANów bedziesz zmuszony opuścic allegro i masz fajnie bo masz niezłą alternatywe. Tam chyby nawet prowizji nie ma

Osobiście co jakiś czas szukam czegoś unikatowego do BJJ dla córki. Wszystko co kupilem było z serwisu na V a przeszukiwalem chyba wszystko

@ART_FOTO  nie wiem jak kwitnie handel uzywaną odzieżą na allegro ale ja sie bardzo odzwyczailem od szukania takich rzeczy  tutaj

Szczerze to nawet nowych tu nie szukam tylko na V

oznacz moderatorów

ART_FOTO
#15 Entuzjasta

@Client:80340374 Ja odzieżą nie handluję i odzieży nie kupuję. Napisałem to z blisko 20-letniego doświadczenia i obserwacji z Allegro.

Allegro zapomniało o swoich hasłach typu "sprzątasz szafę", "nietrafiony prezent", "niepotrzebne rzeczy" - sprzedaj na Allegro.Na tym ten portal urósł.

oznacz moderatorów

ja_Nitka
#13 Ambasador

@Client:80340374  z punktu widzenia kupującego Vin ... ed ma fajne rozwiązania, których tu nie ma, ale jest przeznaczony dla prywatnych sprzedających, sprzedaż firmowa jest tam jak na razie zabroniona. 

oznacz moderatorów

#15 Entuzjasta

Jak wyczują, że allegro juz nie bedzie jadło tego tortu to przyspieszą wprowadzenie V..Pro dla przedsiebiorców z Polsk

Póki co PRO jest testowane w kilku krajach

oznacz moderatorów

AnnaG-Antyki
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

Nie do końca masz rację. V nie ma koszyka, ma za to inne rozwiązanie, nazywa się to "utwórz zestaw". Możesz nawet dla różnych zestawów na starcie zaproponować różne zniżki, np 10 % dla 2-óch sztuk, 20 dla 5-ciu sztuk...

Problemem są tam wysyłki, bo też masa jest zaznaczona przymusowo choć przy braku możliwości takiej wysyłki mogłam to anulować bez konsekwencji. Przy ciuchach to nie wielki problem, gorzej z większymi paczkami, bo np orlen ma tam w połowie przypadków etykiety na rozmiar mniejsze paczki niż paczkomat...

Należy się tylko przyzwyczaić do tego, że ludzie się mocno targują, często wkurzają ceną startową o połowę niższą od wystawionej ale idą też na kompromisy, a część bierze po wystawionej cenie. 

Do tego sprzedający nie ma prowizji, tam tylko kupujący płaci za "ochronę".

A firmy mimo zakazu i tak ciągle wystawiają i to nie tylko używane...

MonikaBerger
#11 Animator

Witam,

Dziś rano po zalogowaniu wyskoczył mi komunikat by uzupełnić brakujący parametr EAN w ofertach.

Kategoria odzież dziecięca, głównie oferty nowe ale istnieje też wiele wystawionych nowych bez metki.

Gdzieś chyba przegapiłam jakiś komunikat.... jak wystawiałam oferty to pod parametrem EAN wyświetlało się "opcjonalnie". 

Trochę tych ofert jest... ile mam czasu na ich uzupełnienie i czy jeśli ich nie uzupełnie to zostaną usunięte te oferty?

oznacz moderatorów

MonikaBerger
#11 Animator

screenZrzut ekranu_24-7-2025_125219_salescenter.allegro.com.jpeg

oznacz moderatorów

_HolaOla_
Moderatorka Allegro Gadane

@MonikaBerger prześlij mi proszę zrzut całego ekranu wraz z kilkoma przykładowymi ofertami.

Ola
   Moderatorka
oznacz moderatorów

MonikaBerger
#11 Animator
oznacz moderatorów

_HolaOla_

@MonikaBerger dziękuję, ale pierwsza oferta jako przykład: https://allegro.pl/oferta/body-62-68-little-sister-13185184543 jest poprawnie wystawiona i aktywna. 

Ola
   Moderatorka
oznacz moderatorów