anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Omyłkowo zlecenie wypłaty na stare konto

Mateusz_kg
#1 Nowicjusz#

Witam.

Miałem do konta Allegro przypisane jakieś stare konto bankowe. Omyłkowo kliknąłem wypłatę, czy mogę coś jeszcze z tym zrobić? Można to jeszcze wycofać?

Pozdrawiam

oznacz moderatorów
4 ODPOWIEDZI 4

pinsplash
#21 Demiurg#

@Mateusz_kg 

Jeśli wypłacisz środki na nieaktualne konto (ponieważ rachunek w banku został zamknięty), bank cofnie Twoją wypłatę w ciągu kilku/kilkunastu dni roboczych. System nałoży wówczas automatyczną blokadę wypłat z Allegro Finanse, którą zdjąć może tylko pracownik Allegro. W tej sytuacji, skontaktuj się z nami.

_______
BRÓSLI
oznacz moderatorów

Mateusz_kg
#1 Nowicjusz#

Dzięki za odpowiedź. Przeglądając maila widzę, że ostatni raz miałem kontakt z tym kontem w 2015 roku i wtedy pewnie też je zamknąłem. Może już trochę po za Allegro ale nie wiem czy jest szansa aby ktoś miał ten sam numer po tylu latach, zakładając, że tak, to istnieje jeszcze jakaś alternatywna droga odzyskania? 🙂

oznacz moderatorów

Knowhere
#21 Demiurg#

@Mateusz_kg Raczej małe szanse na to, żeby ktoś miał identyczny nr konta. Dlaczego?

"Z czego składa się numer konta bankowego:
2 pierwsze cyfry to suma kontrolna,
8 kolejnych cyfr to numer rozliczeniowy jednostki organizacyjnej banku (4 cyfry przypisane do banku i 4 cyfry przypisane do jednego z jego oddziałów, w którym rachunek założono, wraz z numerem kontrolnym).
16 ostatnich cyfr jest przypisane do konkretnego klienta banku."

"złote myśli" xyz96: "Sprzedawcy zawsze byli, są i będą moimi wrogami na AG."😄

oznacz moderatorów

Aditum
#12 Orędownik#

@Mateusz_kg  Opisywałem to już w innym temacie ale napiszę Tobie abyś walczył bo Allegro może o tym zapomnieć. Moja siostra sprzedała kwietnik w kwocie 50 zł i tak jak Ty wypłaciła na zamknięte konto bankowe sprzed kilku lat, po napisaniu do Allegro dostała odpowiedź, że pieniądze się odbiją i wrócą na Allegro Finanse lecz od roku jeszcze nie wróciły - temat odpuszczony, nie chciało się jej bić o 50zł. Napisz proszę jak się zakończy Twoja sytuacja. 

oznacz moderatorów