Przy sprzedaży towaru powyżej 20 KG z opcją SMART i wyborze kuriera Inpost muszę również mieć zaznaczone opcję dostawy w Allegro Delivery: "Dostawa do automatów i do punktów".
Problem w tym, że do automatów paczkowych Allegro Delivery mogę dostarczyć tylko paczki do 20KG, a do paczkomatów Inpost do 25KG.
Jak wyłączę dostawę: "Dostawa do automatów i do punktów" automatycznie opcja SMART jest wyłączana, jeżeli dodatkowo mam zaznaczone dostawa do paczkomatów Inpost.
Zostaje mi opcja, żeby być SMART wyłączenie paczkomatów Inpost i zostawienie tylko:
DHL dostawa pod drzwi
DPD dostawa pod drzwi
Tworzy to ogromne problemy dla kupujących bo nie wiedzą o ograniczeniu wagowym i często wybierają, opcję One box czy Oreln Paczka gdzie formalnie taka forma dostawy nie powinna mieć możliwości wybrania.
Czy system nie powinien weryfikować wagi paczki? Proszę o poprawienie tego błędu.
Dziękuje Panie Grzegorzu za zainsteresowanie się tematem. Chociaż problem powszechny na forum. Czy jest szansa, że otrzyma Pan odpowiedź od zespołu kiedy rozwiązanie może być wdrożone?
Oczywiście - zapiszę sobie, że jeśli otrzymam jakąkolwiek informację w tej sprawie to żeby wrócić do Ciebie z odpowiedzią.
@BIserwis_pl znam to. Niestety, ale ta różnica maksymalnej wagi przesyłki jest zadziwiająca. Inpost produkuje lepsze z bardziej wytrzymałymi skrytkami automaty? 😅 Skutek jest taki, że dla produktów o wadze 20-24kg trzeba tworzyć osobny cennik w którym należy wykluczyć zarówno dostawę do Paczkomatów, jak i wszystkie inne dostawy do automatów i punktów odbioru w Allegro Delivery. W cenniku należy zostawić wtedy tylko opcję dostawy kurierem...
Swoją drogą, ciekawe dlaczego skrytka w opcjach dostawy z Allegro Delivery ma te same wymiary, które są w Paczkomatach, ale jednak już nie udźwigną paczki w przedziale 20-25kg.
Ja rozumiem, że kurier też człowiek i wcale nie jest takie łatwe dźwiganie 25kg to nie jest takie fajne.
Dla tego jestem za tym, żeby było ograniczenie i do 20 kg. Ale jestem programistą/integratorem rozwizwiązań ecommers i zrobinie zależności, jeżeli przesyłka waży więcej niż 20 kg to dana dostawa nie może być wybrana to czyste lenistwo albo działanie z premedycają programisty czy też zarządu.
@BIserwis_pl pamiętaj, że obecnie ustawienia wysyłki bazują na podstawie cenników i ogólnych ustawień jeśli chodzi o łączenie / rozdzielanie osobnych cenników. W chwili obecnej ustawienia wysyłki nie bazują na podstawie "ile waży dany produkt", tylko na tym co się ustawi w danym cenniku wysyłki, czyli deklaracji, że przy danym cenniku np. można wysłać 1 sztukę produktu o wadze 20kg lub w drugim cenniku - 20 sztuk produktów o wadze 1kg.
Odnośnie kurierów i ich specyfikacji pracy, chciałbym nadmienić, że dla opcji dostawy do DPD Pickup maksymalna waga wynosi 20kg i jest wszystko ok, ale też z drugiej strony, nie ma przeciwskazań, aby ten sam kurier, pod adres miał paczkę o wadze 31kg 😉
Przedefiniowanie całego systemu jeśli chodzi o rozwiązanie liczenia cenników i ilości paczek w Smart względem wagi produktu zakupionego, wydaje mi się bardziej skomplikowane, niż zmiana maksymalnej wagi dla automatów paczkowych i punktów odbioru Allegro Delivery. No, ale z treści Twojego wpisu wnioskuję, że w tym aspekcie znasz się lepiej ode mnie. Dlatego poczekajmy na odpowiedź @gdvorek 🙂