anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

One by Allegro - czy paczkę można nadać w punktach UPS?

FOOD-TO-GO
#7 Wielbiciel#

Dzień dobry

Mam pytanie odnośnie możliwości nadania paczek w ramach One by Allegro w punktach odbioru UPS.

W mojej miejcowości nie ma Kolportera ani Epaki, natomiast są punkty nadać UPS. Pytam, gdyż bez umowy podjazdy są płatne

Z poważaniem

oznacz moderatorów
3 ODPOWIEDZI 3

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@FOOD-TO-GO nie ma możliwości nadawania przesyłek One by Allegro w Access Pointach UPS. Jedyne metody to nadanie w punkcie Kolporter lu Epaka, albo zamówienie kuriera, które jest bezpłatne dopiero, po zleceniu stałego odbioru (w innym przypadku opłata wynosi 3,99 zł brutto za jednorazowy podjazd kuriera).   

Monika
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

FOOD-TO-GO
#7 Wielbiciel#

Dzień dobry

Prosiłbym o odpowiedź na poniższy dylemat:

1) mam ustawione w ramach wysyłam z Allegro: Allegro Kurier UPS oraz One by Allegro (obsługiwane przez UPS)

2) Dla usługi Allegro Kurier UPS mogę paczki nadać w Access Pointcie

Dla usługi One by Allegro nie jest to rekomendowane i sugerują umówienie kuriera (czyli tego samego, który odbiera paczki z Access Point). Nadmieniam, że w mojej miejscowości nie ma punktów Kolporter ani Epaka

Nie rozumiem do końca tego rozróżnienia, skoro i tak wszystkie paczki wychodzą z erykietą UPS i trafiają w ręce tego samego kuriera

1

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@FOOD-TO-GO oficjalnie nie ma takiej możliwości, żeby nadawać przesyłki w Access Point. Jednak pojawiały się już wątki na forum (informacje znajdziesz tutaj), że w niektórych punktach UPS takie przesyłki są przyjmowane. Jednak jest to ustalane indywidualnie między tym konkretnym punktem, a danym sprzedającym. Natomiast my nie możemy przekazać informacji, że można tak nadawać przesyłki, ponieważ oficjalnie nie jest to metoda dostawy w ramach której przesyłki można nadać w punktach UPS. 

Monika
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów