Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dopiero planuję rozpocząć przygodę ze Smartem i tu moje pytanie:
Co w sytuacji, kiedy ja mam uruchomiony Smart, a klient robiący u mnie zakupy nie ma wykupionego tego pakietu? Np. wybiera paczkomaty za 8.99. Jak wtedy wygląda kwestia opłat i prowizji? Płacę prowizję od wysyłki i dopłacam z własnej kieszeni różnicę w paczkomacie?
Wtedy klient płaci Tobie za wysyłkę. Płacisz prowizję od towaru i od kosztu wysyłki.
czyli w największym uproszczeniu jestem w plecy jakieś 3 złote za paczkomat plus 10% (na moje towary taka prowizja) od kosztu wysyłki? 😄 cudownie 😄
Nie, dostajesz 8.99 zł i nadajesz za 8.99 zł.
@Chmi0707 ty musisz spełniać warunki smart
a kupujący musi mieć wykupionego smarta żeby miał za free transport
poczytaj wszystko jest opisane
Czytałam. Wiem, że ja muszę spełniać warunki, aby uruchomić Smarta. Ciekawi mnie natomiast ile realnie będę płaciła za jego obsługę, biorąc pod uwagę fakt, że cała masa klientów z tej usługi nie korzysta
Chmi0707 to zależy od towaru . U mnie 2/3 przesyłek to zamówienia ze smartem .
@Chmi0707 jak klient nie będzie korzystał ze smarta to nie będziesz za niego płacił. Klient będzie Ci płacił za przesyłkę a Ty będziesz ją nadawał dokładnie w takiej cenie.
Jak klient zamawia w smarcie to wtedy pokrywasz część kosztów przesyłki 0,99zł, 1,99zł lub 3,99zł w zależności od kwoty transakcji i sposobu wysyłki. Można też uniknąć tej dopłaty jak się załapiesz na program szybkich dostaw.