Witam, zastanawiam się nad wprowadzeniem Apilo do synchronizacji stanów i cen.
Ma ktoś jakieś doświadczenie z tym programem?
@w0jti1475 Próbowałem 2x i nic z tego nie wyszło.
Mało przejrzysty, przerost formy nad treścią. Sama obsługa też zajmuje więcej czasu.
Baselinkera nic nie przebije. Może jest drogi, ale ceny w BL Paczka częściowo rekompensują te koszty.
Sam program, dopóki działa prawidłowo, jest całkiem w porządku i oferuje funkcje, które mogą być przydatne w codziennej pracy. Niestety sytuacja diametralnie się zmienia w momencie pojawienia się problemów.
Największym problemem jest brak skutecznego wsparcia technicznego. Zgłaszane błędy często pozostają nierozwiązane, a jedyną odpowiedzią, jaką otrzymujemy, jest automatyczna informacja: „sprawa została przekazana do działu IT”. Na tym kontakt w wielu przypadkach się kończy.
Błędów pojawia się sporo, a z czasem problemy zaczynają się nawarstwiać, ponieważ wcześniej zgłaszane usterki nie są skutecznie naprawiane. Zdarzały się również sytuacje związane z nieprawidłowym wyświetlaniem lub przekazywaniem danych, co jest szczególnie niepokojące przy pracy z systemem obsługującym dane zamówień i klientów.
Brakuje przede wszystkim konkretnej komunikacji z klientem – informacji o postępach, przyczynie problemu, przewidywanym terminie rozwiązania czy chociaż potwierdzenia, że zgłoszenie faktycznie jest analizowane.
W efekcie użytkownik ma poczucie, że zgłoszenia są ignorowane do momentu, kiedy dany problem zostanie nagłośniony na większą skalę. Dopiero wtedy można liczyć na większe zainteresowanie tematem.
Robiłem kilka podejść, ale nigdy nic z tego nie wyszło. Nie mogę narzekać na synchronizację z Allegro, ale bawiłem się tym tylko 2 tygodnie (na przełomie kilku lat testowałem to kilka razy). U mnie problemem okazało się podpięcie pod sklep ShopGold - nie działało, niby zrobili poprawkę (chyba po miesiącu!), ale ona i tak nie działała.
Aby stany i ceny synchronizowały się na bieżąco, to musisz dokupić dodatkowe opcje - teraz po nowej podwyżce (dosłownie kilka dni temu) w standardzie masz, co 1 godzinę, a jeszcze kilka dni temu było co 2 godziny. No i wpadka z danymi Klientów - inni Sprzedawcy mogli widzieć dane Twoich Klientów. Mnie to ominęło, bo wtedy nie testowałem tego systemu.
Ja ostatecznie z BL przeszedłem na SellAsist. Trochę bardziej skomplikowany i rozbudowany, ale jakoś dałem radę.