Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dzień dobry, chciałbym wiedzieć, w jaki sposób jestem chroniony przed oszustwami?
Jakie środki bezpieczeństwa stosujecie na swojej stronie?
Niedawno przeprowadziłem się tutaj po **piiip** i ważne jest dla mnie, aby wiedzieć, jak wygląda tutaj sytuacja oszustw.
Czy mógłbyś powiedzieć mi więcej o środkach zapobiegających oszustwom?
@Client:82676483 Najlepszym środkiem zapobiegającym oszustwom jest rozsądne używanie własnego mózgu. Jeśli pominiesz ten etap, to nic nie pomoże na żadnym portalu. Na Allegro jest program ochrony kupujących, ale najczęstszym oszustwem jest podsuwanie trefnych linków imitujących serwis, a takich zakupów nic nie chroni i kończą się utrata pieniędzy.
A jak samo allegro blokuje takich oszustów?
Może jakiś system sztucznej inteligencji?
AI jest i co? I nic, bo własnemu rozumowi nie dorówna.
Nie wiesz, o czym mówię.
Pytam, czy strona ma system obrony przed oszustwami.
Czy istnieje sztuczna inteligencja, która reaguje na dziwne wiadomości?
@Client:82676483 napisał(a):
Nie wiesz, o czym mówię.
Pytam, czy strona ma system obrony przed oszustwami.
Czy istnieje sztuczna inteligencja, która reaguje na dziwne wiadomości?
Nie, bo nadal są posty o trefnych linkach, kodach Qr itp. Jedyne co jest sprawdzane w wiadomościach to to, czy ktoś nie chce zawrzeć transakcji poza serwisem. Co w ogóle maja ingerować w dziwne wiadomości? Co ty myślisz że AI takie cudowne? Tam gdzie włączyli AI, to same problemy.
Dlaczego więc po utworzeniu kilku dialogów nie pozwala moim postom przejść dalej?
Odchodzą do recenzji, nawet jeśli nie napisałem nic tak złego.
@Client:82676483 napisał(a):
Odchodzą do recenzji, nawet jeśli nie napisałem nic tak złego.
Wystarczą wyrażenia sugerujące chęć nawiązania transakcji poza serwisem, nie musi być to oferta wprost. Jest to analizowane przez system portalu.
Kupujący jest tu dobrze chroniony w przypadku klasycznego oszustwa, czyli gdy sprzedawca nie wyśle towaru po wpłacie i nie będzie z nim kontaktu. Wtedy allegro bez problemu zwróci kasę z allegro protect.
W przypadku otrzymania towaru niezgodnego z opisem lub uszkodzonego w transporcie bywa różnie.