Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam, chciałbym ostrzec innych przed oszustami, którzy udając zainteresowanych kupnem, chcą żeby kontaktować się z nimi poprzez maila, zmieniają wtedy język konwersacji na angielski i później już norma czyli fałszywe potwierdzenia przelewów itp. tutaj dwa maile z ostatniego tygodnia:
[edycja]
Po otrzymaniu potwierdzenia przelewu wysyłaj im zdjęcie przedmiotu. Po otrzymaniu pieniędzy, wysyłaj przedmiot.
będzie śmiesznie 😄
Czegoś tu nie rozumiem
Po pierwsze po co wkleiłeś tutaj ta dwa adresy mailowe? Mamy napisać do tych klientów? Co niby mielibyśmy im napisać?
Po drugie, sprzedajesz klient widzi towar płaci lub nie, to wszystko rozumiem. Ale jeśli klient wywołuje Cię poza sklep, na jego teren to biegniesz za nim? Na co wtedy liczysz?
Pozdrawiam
Podałem maile, żeby inni którzy dostaną od nich wiadomość wiedzieli, że to oszuści.
Ja jestem rozumnym człowiekiem i wiem, że z takimi nie ma co rozpoczynać, ale chciałem sprawdzić ich dalsze techniki działania i w tych dwóch przypadkach wyszło tak samo.
@26Gogeta Obawiam się że nikt więcej z tych adresów mailowych propozycji zakupu nie dostanie. Oszuści też dbają o swoje bezpieczeństwo, więc nowe oszustwa zainicjują z innych adresów. A te już są spalone.
ciekawe, że użyli normalnych adresów, kiedy istnieje wiele temp-maili 🙂
@konto zamknięte No bo jakiś czas muszą czekać na odpowiedź, muszą być wiarygodni. Ale tylko do czasu.......
Maile to tylko szczegół. Nie wiem, może tutaj nie ma głupich i nie potrzebnie zaczynałem taki temat, ale jak patrzę na wiadomości i widzę, że znowu ktoś został oszukany "na żołnierza" czy coś podobnego na tysiące zł to się załamuje. A u mnie w pierwszym przypadku był to kapitan statku.
biedny kapitanożołnierz 😯
@26Gogeta Potrzebnie, potrzebnie.
Trzeba pisać po to aby inni czytali, i też wyciągali wnioski, nie dawali się oszukać.
Akurat ta metoda znana jest od bardzo dawna i nazywała się kiedyś "przekręt nigeryjski". Ale widać że nie wszyscy o tym wiedzą więc pisać ciągle trzeba.
Pozdrawiam
W takim razie ja na trafiłem na **piiip**ę bo z tego samego adresu adresu napisał do mnie na aukcji o inny towar XD Się mocno zdziwił jak go przywitałem wiązanką w polskim stylu
I jak to można zobaczyć, punkt widzenia zależy od punktu siedzenia. Nie napiszę więcej........
@26Gogeta W naszym serwisie nie ma kont zarejestrowanych na adresy, które wskazałeś.
Allegro lokalnie...
@26Gogeta, nieważne czy AL czy A, oni poprosili o kontakt POZA allegro, co też uczyniłeś 🙂
Allegro lokalne i niby chęć zakupu bez rejestracji. A potem zaproszenie sprzedawcy do negocjacji sprzedaży poza Allegro.
@_HolaOla_ Powinna rozpocząc procedurę zablokowania konta sprzedawcy za transakcję poza serwisem
@_HolaOla_ Bo jeszcze jest taka możliwość, że pracujesz zdalnie, jak Maciek 🙂
o tej godzinie to grzeczna Ola już dawno powinna spać 😊 <głaszcze> 🤗