Witam pierwszy raz sprzedawałem na allegro lokalnie i wgl na allegro był to przedmiot w grze ja nie wiedziałem jak to zrobić więc sprzedający mi pomagał i sposób dostawy kazał zaznaczyć wszystko ptaszkiem wydawało mi się to dziwne akurat ale ze jestem za szybki we wszystkim więc tak zrobiłem i gdy on kupował przedmiot wziął opcje płatność przy odbiorze. Moje pytanie czy jeśli zglosze to na policję to wgl mi pomogą odzyskać pieniądze. Miał ktoś podobna sytuację?
@Client:121792439 a te domniemane oszustwo polega na tym, że przekazałeś przedmiot przed otrzymaniem zapłaty za niego?
W dobie ogólnodostępnych modeli SI mogłeś poczytać trochę przed zrobieniem pochopnych rzeczy.Jak to mówią człowiek uczy się na błędach.
Jeżeli masz dowody na niekorzystne rozporządzenie mieniem możesz to zgłosić na policje.
Mam tylko zapis naszych rozmów, dowodów jak przekazuje przedmiotów nie mam niestety i tak masz rację mogłem poczytać mogłem pomyśleć mogłem poczekać i tak dalej ale niestety jestem predki i jest to moja duża wada, nauczka na przyszłość. Zanim dostałem pieniądze to przekazałem przedmiot bo kupujący stwierdził że pieniądze przejdą za 1 dzień roboczy a ja niestety posłuchałem go i w opcjach dostawy wybrałem też płatność przy odbiorze
W tym przypadku pozostaje tylko tyle, że jak policja się skontaktuje w tej sprawie, to Allegro poda wszystkie konieczne dane.