Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dzień dobry.
Sprzedawałem na Allegro produkty jako osoba prywatna na koncie zwykłym i planuję rozpocząć sprzedaż produktów na nowo założonym koncie firmowym (dopiero założę działalność gospodarczą - nowy NIP).
Czy w związku z tym, że będę korzystał z tego samego komputera, co przy koncie zwykłym (prawdopodobnie będzie to to samo IP), jest to jakaś przeszkoda do przyznania pakietu powitalnego dla nowego konta firmowego?
@Olsem_sklep przyznanie pakietu powitalnego nie powinno być uzależnione od adresu IP, ale od spełnienia warunków dotyczących konta firmowego.
Wspomnę tak na przyszłość, że przekształcenie konta na firmowe jest możliwe tylko w przypadku prowadzenia jednoosobowej działalności gospodarczej lub spółki z ograniczoną odpowiedzialnością.
Dzięki za odpowiedź.
Nie planuję przekształcenia, tylko założenie zupełnie nowego konta firmowego na nowy (nieużywany wcześniej na Allegro) numer NIP. Rozumiem, że w takiej sytuacji powinienem otrzymać pakiet powitalny?
Żaden konsultant tego nie powie ale prawda jest taka, że albo dostaniesz albo nie. Oni powiązują konta na najdziwniejszych zasadach. Ktoś pod Twoim adresem miał firmę (nawet jak to obca osoba mieszkająca tam 10 lat wcześniej)- zapomnij. Siostra miała firmę, logowałyście się z jednego adresu- zapomnij. Zalogowałaś się na konto prywatne w pracy, szef miał firmowe na Allegro- zapomnij o pakiecie. Dowiesz się na pewno dopiero jak dostaniesz...
Z tego co piszesz to kluczowe jest to, czy na moim komputerze lub adresie sprzedawał ktoś na Allegro ale na KONCIE FIRMOWYM. W moim przypadku korzystałem tylko z kont zwykłych (prywatnych).
Nie tylko. Ludzie mieli powiązane konta jak np w pracy zalogowali się na komputerze firmowym na swoje prywatne konto. Potem założyli firmę i pakietu nie dostali... Tak samo może zadziałać zalogowanie z jakiegoś publicznego wi-fi. Mam nadzieję, że dostaniesz. Ja dostałam. Ale wiem że wkurzonych postów tu trochę jest, bo to nie takie łatwe. A poza tym nawet jak dostaniesz to zwróć uwagę jak drastycznie wzrosną opłaty po tych 3 miesiącach, bo możesz się bardzo zdziwić...
@Olsem_sklep powinieneś, natomiast pamiętaj, że wszystkie warunki powinny być spełnione.
O jakich warunkach konkretnie piszesz?
@Olsem_sklep wszystkie informacje znajdziesz tutaj.