Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam serdecznie.
Jestem pośrednikiem w sprzedaży i zaczynam swoje pierwsze kroki z tą przygodą. 3 osoby kupiły ode mnie 4 produkty, jednak nie mogłam sobie poradzić z zamówieniem na allegro i zamówiłam typowo przez kuriera od hurtowni. Wysłałam później maila do klientów, że paczka jest wysłana i zawarłam tam numer paczki. Czy jest to błąd? Lepiej tak nie robić? Czy da się w jakiś sposób zmienić zamówienie na odebrane?
Proszę o pomoc.
@dobrynawykeu Nie jesteś pośrednikiem, tylko sprzedawcą i odpowiadasz za realizację zamówienia. Niczego sztucznie nie zmienisz. Kupujący ma otrzymać towar, a jeśli nie otrzyma, musisz oddać mu pieniądze. Poza tym sprzedaż na Allegro to nie jest żadna przygoda, to są prawnie wiążące umowy.
Ja rozumiem, że paczki są wysłane do klientów prawidłowo i w pytaniu chodzi o wprowadzenie nr paczek do zestawu danych, który kupujący mogą sobie wyświetlić na stronie Allegro.
Jednak na jakiej zasadzie to zostało zamówiono i co od kogo, to już z pytania niestety rozumiem za mało żeby odpowiedzieć. Chyba, że chodzi tylko o to:
https://allegro.pl/moje-allegro/sprzedaz/zamowienia/
Dziękuje za odpowiedź. Właśnie o to mi chodziło i tak też wcześniej zrobiłam. Czyli mogę zamawiać paczki w hurtowni bez problemu i dodawać tylko numer jej do klienta?
Zamówienia zostały wysłane. Proszę czytać ze zrozumieniem.
@dobrynawykeu widzę, że te cztery zamówienia były do paczkomatu InPost, więc wysyłasz je tak jak wskazał @WielkiPlantronik jesteś wtedy przeniesiona na stronę Managera przesyłek i tutaj musisz mieć powiązane konto Allegro z kontem InPost, żeby nadawać przesyłki. Instrukcję jak to zrobić znajdziesz w tym miejscu.
Jeżeli chodzi o pozostałe metody dostawy to możesz korzystać z Wysyłam z Allegro. Zachęcam Cię do skorzystania z tego kursu, żeby poznać to narzędzie lepiej.
Aby w pełni wykorzystać możliwości jakie oferujemy sprzedającym polecam Ci branie udziału w bezpłatnych webinarach i kursach Akademii Allegro.
Listę najbliższych webinarów znajdziesz tutaj, a kursy możesz zrobić w każdej chwili, znajdziesz je na tej stronie. Jeśli będziesz miała pytania lub wątpliwości, chętnie pomożemy!