Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dzień dobry,
Przykleiłam nieodpowiednią etykietę na paczkę. Zgłosiłam problem od razu po włożeniu do paczkomatu, jednak nie udało się zatrzymać paczki. Chodzi o paczkę nr 660166439300169111545002. Zamiast książki Pani otrzymała bluszcz (który powinien być wysłany z nr 660166439308110114019040). Czy Pani może zwrócić mi paczkę za darmo, czy musi ponieść dodatkową opłatę? Paczka była wysłana paczkomatem, mam również SMARTA.
Pytanie drugie: czy mogę w jakiś sposób zasilić swoje konto na allegro lokalnie, by dokonać zwrotu pieniędzy?
Pozdrawiam,
Paulina [edytowano]
@Client:100243934 Cześć. 🙂 Na Allegro Lokalnie nie ma możliwości zasilenia salda, zatem jeśli wypłaciłaś już środki z Allegro Finanse, a chcesz zwrócić pieniądze, to poproś klienta o numer konta i zleć przelew.
Nie ma możliwości wygenerowania darmowego zwrotu dla klienta (na Allegro Lokalnie nie ma darmowych zwrotów).
jak kupione smartem to trza było poprosić o zwrot smartem wyjaśnić pomyłkę i poprosić o ponowne zamówienie a kasę zwrócisz jak tylko paczka wróci
Twój błąd więc musisz wziąć koszty odesłania na siebie. Natomiast czy dostarczysz kupującemu opłaconą etykietę adresową czy zwrócisz mu koszt przesyłki zwrotnej, to musisz tą kwestię dogadać z kupującymi.
Ps. Jak błąd w adresie nadawcy spowodował błędne doręczenie do odbiorcy? W takim przypadku co najwyższej ewentualny zwrot by nie dotarł.