Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Hej,
Od wczoraj mam problem z przesyłkami – co mogę zrobić, żeby uniknąć negatywnych konsekwencji?
Od wczoraj (godz. 8:46) mam dwie paczki, które utknęły w paczkomacie. Dzwoniłem do InPost – potwierdzili, że widzą problem i postarają się przyspieszyć procedurę, ale poinformowali mnie też, że reklamacji na tym etapie jeszcze nie mogę złożyć, ponieważ mają czas na doręczenie przesyłek do końca dzisiejszego dnia.
Czy ktoś wie, co mogę zrobić w takiej sytuacji, żeby:
przyspieszyć interwencję,
zabezpieczyć się przed otrzymaniem minusowych punktów za niedostarczenie w terminie, skoro nie jest to z mojej winy?
Z góry dziękuję za pomoc i podpowiedzi.
@ozooon jeżeli nadanie w paczkomacie było terminowe będziemy mogli wykluczyć zamówienia z Twojej jakości sprzedaży (w aspekcie terminowości wysyłki).
Jeżeli chodzi o termin doręczenia, to podane terminy są terminami przewidywanymi, bez żadej gwarantowacji.
A jeżeli chodzi o terminy doręczeń to wynoszą one
- Inpost Paczkomaty - D+2 (deklarowany), D+5 (gwarantowany), D+7 (w razie braku miejsc lub awarii Paczkomatu docelowego)
- Allegro Paczkomaty Inpost - D+1 (deklarowany), brak terminu gwarantowanego (a tym samym brak czegoś takiego jak opóźnienie w doręczeniu).
Deklarowany = przewidywany.
A to czy ci Allegro wykluczy przesyłki ze statystyk jest uznaniowe.