anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Pani na poczcie wysłała anulowaną przeze mnie na Allegro etykietę

CHECINIAKI
#15 Entuzjasta#

Nadałam na Allegro jedną paczkę na pocztę z WzA 2 razy. Pierwsze nadanie było właściwe, wydrukowałam etykietę i nakleiłam na paczkę. Drugą etykietę anulowałam. 

Poszłam na pocztę i nadałam przesyłkę.

Jakież było moje zdziwienie, gdy sprawdziłam w domu i okazało się, że została nadana anulowana etykieta a nie ta właściwa z paczki.

Co zrobić w tej sytuacji? Poczta czynna od 8 rano i chyba paczka jeszcze nie poszła dalej, bo nadawałam tuż przed zamknięciem.

oznacz moderatorów
5 ODPOWIEDZI 5

CHECINIAKI
#15 Entuzjasta#

Czy to jest możliwe, że anulując na Allegro etykietę, pani z poczty widzi ją jako aktywną? Dlaczego nie szczytała kodu z paczki...

oznacz moderatorów

Kaliope_Brzeg
#21 Demiurg#

@CHECINIAKI  

Tą właściwą etykietę zeskanują pewnie na kolejnym etapie podróży i pojawi się w systemie. Może nie wczytała kodu tylko zatwierdziła w systemie, też mi się kiedyś takie coś przytrafiło. Ciekawe czy teraz nie policzą Ci za obie przesyłki.

CHECINIAKI
#15 Entuzjasta#

Może przed 8.00 rano pojawię się na poczcie, jeżeli paczka nie poszła dalej, może to odkręcą jeszcze...

oznacz moderatorów

CHECINIAKI
#15 Entuzjasta#

@ko_alka @mr_oma @la_nika @nat_not @_HolaOla_

Stało się tak, jak mówiłeś Kaliope, dzisiaj rano nienadana, a poprawnie zamówiona  etykieta z paczki została sczytana przez pracowników poczty i pojechała do kupującego. Chodzi o to zamówienie:

dfce96b0-5138-11ed-a3d7-498783058d99

Natomiast nie wiem, czy pobiorą mi prowizję od drugiej, anulowanej etykiety (anulowanej na Allegro):

00159007738207601208

Za właściwą dobrze nadaną etykietę, Allegro mi już pobrało opłatę 3,49 zł:

00159007738206427076

oznacz moderatorów

Kaliope_Brzeg
#21 Demiurg#

@CHECINIAKI

I super 😊  Jeśli pobiorą to zareklamujesz.