anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Pieniądze przelane przez kupującego po mej zmianie ustawień zniknęły z mojego konta

poope
#7 Wielbiciel#

Dzień dobry, W piątek 28.10.22 kupujący zapłacił za wystawiony przeze mnie przedmiot o czym dostałem informacje mailowo od Allegro, a kwota pojawiła się na moim koncie na Allegro. Najpierw przelałem pieniądze-prowizje dla Allegro (kwota zeszła od razu z mojego konta bankowego)

Wtedy widząc, że mam ustawione, że Allegro płaci mi automatycznie zmieniłem ustawienia w Allegro z zapłaty automatycznej na zapłatę na żądanie (aby pieniądze wpłynęły na moje konto bankowe jak najszybciej).

Niestety na moje konto bankowe dotąd nie wpłynęła żadna kwota, ani nie dostałem zawiadomienia mailowo, że przelew został przez Allegro zrealizowany. Jednocześnie z mojego konta w Allegro zniknęły przelane przez kupującego ode mnie obraz pieniądze.

Na koncie Allegro pojawiła się informacja: "Moje rozliczenia Rozliczenia obejmują sprzedaż na Allegro Lokalnie i na Allegro. Wpłaty od kupujących Nie masz wpłat do rozliczenia. Opłaty od sprzedaży Nie masz zaległych opłat." 

W "Sprzedane" jest informacja, że płatność została zakończona, jednak nigdzie nie mogę znaleźć dowodu, że Allegro pobrało moje pieniądze 😞 

Nie rozumiem co się  stało - jak odzyskać pieniądze, które przelał Kupujący, a które zniknęły z konta Allegro!?

Pomóżcie pls

oznacz moderatorów
4 ODPOWIEDZI 4

poope
#7 Wielbiciel#

W Historii Operacji jest informacja:

28.10.2022, 13:00

wypłata środków  PayU
216377161

Co to jest PayU?

I czemu pieniędzy wciąż niema na moim koncie? Czy są na jakimś innym?

Jak je odzyskać?

oznacz moderatorów

poope
#7 Wielbiciel#

Podaje jeszcze informacje:

Ustawienia wypłat

Przelewy24w trakcie weryfikacji

środki: 0,00 zł

Czekamy na Twój przelew (1,01 zł)

oraz, że Potwierdzenie mojej tożsamości jest w trakcie weryfikacji

oznacz moderatorów

mr_oma
Była Moderatorka
Była Moderatorka

@poope, widzę, że dziś zleciłeś wypłatę. Pieniądze znajdą się na wskazanym rachunku najpóźniej do końca następnego dnia roboczego. 🙂

Maja
   Moderatorka

mdrogeria
#21 Demiurg#

@poope piątek 28-10-2022 jest dzisiaj , środki będziesz miał na koncie w poniedziałek .

oznacz moderatorów