anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Pobranie opłat ze środków przelewy 24

FinalBoss
#1 Nowicjusz#

Dzień dobry. Jestem początkującym sprzedawcą w serwisie allegro. Dziś sprzedały się 2 produkty do jednego klienta na łączną kwotę 131,47zł (wliczając przesyłkę). Niestety w ciągu pół godziny allegro pobrało ode mnie aż 53,70 za właściwie nie wiadomo co, ponieważ po kliknięciu w id płatności przenosi mnie do "rozliczenia z allegro". Czy ktoś może wytłumaczyć? Czy allegro pobiera aż tak wysokie prowizje?

Ps: Wcześniej sprzedał się jeszcze jeden przedmiot, jednak klient go jeszcze nie opłacił, czy możliwe że w tę kwotę zawarta jest również prowizja za nieopłacony przedmiot?

pobrane12122112.png

oznacz moderatorów
3 ODPOWIEDZI 3

SpeedyGonzalezz
#12 Orędownik#

@FinalBoss Obrazka na razie nie widzimy. Ale po wpływie środków pobierane są wszystkie zaległe opłaty, nie tylko za bieżąco sprzedaną rzecz, ale również prowizje za poprzednio sprzedane przedmioty, które mogły nie zostać opłacone, itd. Na liście powinno być wyszczególnione, co było za co 🐭

--------------------------------------------------
Najszybsza mysz w całym Meksyku
oznacz moderatorów

KIKOPIKO
#9 Pomysłodawca#

Ps: Wcześniej sprzedał się jeszcze jeden przedmiot, jednak klient go jeszcze nie opłacił, czy możliwe że w tę kwotę zawarta jest również prowizja za nieopłacony przedmiot?

możliwe allegro pobiera prowizje od nie opłacanych zamówień   

oznacz moderatorów

Client:35386082
#12 Orędownik#

@KIKOPIKO tak, allegro pobiera prowizję od nieopłaconych zamówień.
Jeżeli takie zamówienie zostanie anulowane (automatycznie po kilku dniach lub odwołane przez klienta) to trzeba pilnować, żeby Allegro zwróciło prowizję. Najczęściej robi to automatycznie, ale to pieniądze sprzedawcy, więc warto pilnować.

oznacz moderatorów