Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Czy Ktoś miał taka sytuacje? Otrzymałem powiadomienie o odebraniu paczki w paczkomacie. Zapłaciłem 700zł pobrania otwieram skrzynke a tam pusto. Dzwonię na infolinię z reklamacją, gdzie zostałem poinformowany, że z powodu złego nadania przez nadawcę paczka została zablokowana w sortowni i wróci do nadawcy. Nadawca włożył dwie paczki spięte z sobą na których umieścił dwie etykiety z tą samą etykietą. Inpost nie zablokuje środków przesłanych do nadawcy, ale zwrócił paczkę. W rezultacie nadawca będzie miał paczkę i pieniądzę. Mi kazano składać reklamacje o zwrot środków prawdopodobnie z ubezpieczenia. Reklamacja nastąpi po 14 dniach. Pod warunkiem że ją zaakceptują.
@Maniek_best pisz do sprzedawcy. Najlepiej jakbyś otrzymał takie informację o zwrocie od przewoźnika na piśmie.
Trochę dziwna sprawa czemu mogłeś odebrać paczkę jak paczka została zawrócona do nadawcy.
Co pokazuje śledzenie paczki?
Ja bym najpierw napisała do sprzedającego. Oni tą kasę przecież tak w ciągu 5-6 dni powinni przekazać skoro pobrali.
Co do spiętych paczek to to nie koniecznie wina sprzedawcy. W grudniu Inpost mi zwrócił paczkę jako nieodebraną (była 6 min w paczkomacie). Gdy ją wyjęłam to była sklejona z moją drugą paczką (obie koperty bąbelkowe). Etykieta też była tylko jedna. Tego samego dnia zadzwonił klient od tej drugiej koperty- dostał na mojej etykiecie pudełko z butelkami dla niemowląt. Ja nawet takich nie sprzedaję.
@AnnaG-Antyki zgadza się, czasem też mają zwiechy w systemie, ja niedawno wszedłem do managera i pokazał mi, że paczka jeszcze nie nadana, pomyślałem sobie, że pewnie przegapiłem, więc szybko spakowałem i poleciałem do paczkomatu, a na drugi dzień dzwoni do mnie inpost, że mam nadane dwie paczki z takim samym numerem😁
@Maniek_best w pierwszej kolejności skontaktuj się ze sprzedawcą i poinformuj o całej sytuacji. Sprzedający powinien wyjaśnić sprawę z przewoźnikiem i dostarczyć ci towar, za który zapłaciłeś.