Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Mam 2 sposoby wysyłki:
1. InPost
2. Pocztex48
Mam pytanie:
-InPost Smart- czy te wysyłki sa na fakturze Allegro?
- InPost poza Smart - czy te wysyłki są na fakturze Allegro czy może mailem przychodzą?
- Pocztex 48 Smart - czy te wysyłki są na fakturze Allegro?
- pocztex 48 poza Smart - i te czy tez są na fakturze Allegro?
Jeżeli chodzi o Pocztex 48 to korzystam z "Wysyłam z Allegro", InPost też "wysyłam z Allegro".
Nie mam własnych umów z przewoźnikami.
Zajrzyj do rozliczeń z Allegro i zobacz co tam Ci naliczają.
https://allegro.pl/moje-allegro/moje-konto/rachunki/rozliczenia-z-allegro
Pocztex zawsze jest na fakturze Allegro czy z umową czy bez. Inpostem z tego co wiem nie da się nadawać przez WZA bez umowy więc nie wiem jakim cudem tego dokonujesz 😊
Gdzieś przeczytałam, że InPost ze Smart jest na fakturze Allegro, a InPost bez Smart przychodzi na maila.
@CHECINIAKI Nadajesz na pewno przez WZA czy przez Managera Inpostu?
Oczywiście nadaję przez managera InPost i importuję przesyłki z Allegro.
Przez wysyłam z Allegro robię tylko Pocztex 48.
@CHECINIAKI Tak myślałam 😊 Wcześniej pisałaś, że przez wysyłam z allegro.
W managerze doładowujesz konto sama i jak sobie zażyczysz to dostaniesz za to fakturę od Inpostu. A do rachunku allegro doliczą Ci rabaty do smarta, czyli to co dopłacasz Allegro do wysyłek w zależności od ich wartości.
W Managerze Inpostu wejdź w zakładkę MOJE KONTO, potem w TYP KONTA I FAKTURA i tam możesz zaznaczyć że potrzebujesz faktury.
Czyli co miesiąc muszę dostać fakturę od InPost mailem. Te faktury są bardzo ważne bo bez nich to będzie strata a nie zysk.
Skoro nie masz umowy z Inpostem i nie zaznaczyłaś w managerze tego o czym piszę wyżej to faktury raczej nie dostaniesz.
Dopiero teraz zauważyłam ten wpis o fakturze, wejdę i zaznaczę że chcę fakturę.
Weszłam, i okazało się, że miałam zaznaczone Faktury, podany Nip i wszystkie potrzebne dane do konta firmowego.
Proszą też o numer konta bankowego, tylko nie wiem w jakim celu. Podać im konto czy nie?
Pewnie chodzi o przesyłki pobraniowe. Ja podałam dawno temu i nic się nie dzieje 😊
Zadzwoń na wszelki wypadek na Infolinię czy to wystarczy żeby otrzymać fakturę za luty czy może zadziała dopiero od marca.
Edit : doczytałam, że miałaś zaznaczone więc pewnie przyjdzie Ci faktura na maila 😊
Pobraniowych przesyłek nie mam, tylko mam płatność z góry. Ale nr konta podam, gdybym kiedyś takie pobrania ustawiła.