Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Kupujący zamówił produkty o łacznej wadze 45 kg na Pocztex Smart i nie podzieliło mi na dwie przesyłki, tylko jedną. Wiele razy wysyłałam te produkty i było ok. Proszę Moderatora o sprawdzenie:
1374d4f3-9e0d-11ec-a8aa-034bbf2c0b0f
Ilości w cenniku i wagi produktów mam dobrze wpisane.
Zauważyłam ,że podałam, że dostępne są 3 komplety towaru, a w cenniku piszą o sztukach. Czy to może w tym był błąd... Co teraz zrobić żeby wyslać tę przesyłkę i podzielić ją na 2 przesyłki
Poprosiłam kupującą o anulowanie zakupu bo nie wyślę 45 kg jedną paczką 🙂
@CHECINIAKI, w tym zamówieniu klient dokonał zakupu w 3 różnych ofertach, z czego 2 miały taki sam cennik, a jedna inny. Masz ustawione łączenie kosztów dostawy jako "zapłaci kwotę najdroższej dostawy", dlatego została przydzielona jedna etykieta.
Jeśli chciałbyś, aby było to rozdzielane, musisz wybrać "przesyłki będą nadane osobno, a koszty dostawy zsumują się".
Mówisz, że do tej pory wysyłałeś zamówienie w ten sposób i przyznawaliśmy dwie etykiety - czy możesz podać przykład tego zamówienia? Zapewne akurat te oferty miały taki sam cennik. 🙂
Dziękuję za odpowiedź, a gdzie znajdę zmianę tej opcji? W cenniku?
@CHECINIAKI, w zakładce Ustawienia dostawy. Wystarczy, że przy "Sposób obliczania kosztów dostawy" klikniesz [zmień].
Już zmieniłam.
Szkoda tylko, że musiałam prosić kupującą o anulowanie zamówienia, bo naprawdę nie wiedziałam o co tu chodzi.
Podobne zamówienie, złożone wcześniej
33df576a-9bba-11ec-8fa5-f97cd47bc54c
I to zamówienie: 33df576a-9bba-11ec-8fa5-f97cd47bc54c bez problemu podzielono na 2 przesyłki, dlatego nie wiedziałam o co chodzi.
@CHECINIAKI, w tym zamówieniu faktycznie masz produkty z ofert, które posiadają 4 różne cenniki. Natomiast w jednym z tych cenników ilość sztuk, która mieści się w paczce to 5, a kupujący wybrał 6 sztuk produktu, stąd 2 przydzielone etykiety. 🙂 Gdyby kupujący złożył to samo zamówienie, ale w tym samym cenniku wybrał 5 sztuk produktu, wtedy dla całego zamówienia zostałaby przydzielona 1 etykieta. 🙂
Czyli miałam więcej szczęścia niż rozumu 🙂
Ale po zmianie, na "przesyłki będą nadawane osobno, a koszty dostawy zsumują się", wszystko już powinno być dobrze, tak?
@CHECINIAKI, dokładnie tak. 🙂