Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam, generuję etykiety z wysyłam z allegro. Dziś poczta nie chce przyjąć przesyłek, twierdzą, że wygasła umowa z allegro, proszę o pilną pomoc.
Hej mi powiedzieli, że allegro nie ma podpisanej nowej umowy z pocztą a stara wygasła.
Mam podobną sytuację. Dostarczyłem przesyłki na pocztę po czym po godz. pracownik zadzwonił że mam je zabrać bo umowa jest podpisana z allegro do 21.10.2022 i nie nadadzą paczek. Etykiety wygenerowane a poczta nie odbiera paczek.
Czy allegro już wypowiedziało się coś na ten temat. Jak teraz mamy wysłać paczki wiesz coś?
@LesnaDom sprawdz ten link, moderatorka wypowiedziała się ze do 15 dzisiaj powinno działac...
@Mens-Shop-New @CHECINIAKI @LesnaDom @e-TiM24com Jest awaria na linii Allegro - Poczta Polska : https://spolecznosc.allegro.pl/t5/pocz%C4%85tkuj%C4%85cy-sprzedawcy/poczta-polska-odmawia-przyj%C4%9...
Mają naprawić do 15tej....ale chyba posypią się negatywy za nieterminowe nadania itp 😞
Zamiast czekać na negatywy, powysyłaj SmS-y do kupujących z informacją o zaistniałej sytuacji na Allegro.
U nas kurier z poczty 2 godz temu odebrał paczki. Oczywiście w Smart nadane przez allegro. I co teraz ? Paczki nie wyjdą dziś z poczty ?
Ja musiałam 3 paczki odebrać z poczty, bo nie nadali. Pani w okienku powiedziała, że mają jeszcze 5 takich paczek, mają dzwonić i prosić o odebranie.
Dostałem odpowiedź! 😉 Otrzymaliśmy informację z Poczty Polskiej, iż był to problem systemowy, trwa migracja danych. Miejmy nadzieję, że zakończy się ta procedura do godziny 15:00.
mam ten sam problem brak umowy z pocztą Poczta Polska 00159007738206648051
Przed chwilą też odbiłem się od okienka na PP. Moderatorzy mam dwa pytania 1.Dlaczego allegro pozwoliło klientowi skaldajacemu zamówienie w niedzielę wybrac w ogóle te opcję dostawy? ( Powinniście doraźnie wyłączyć tę usługę skoro bie działa od soboty).
2. Dlaczego nie informujecie sprzedających i narażacie ich tym samym na stratę czasu i pieniędzy? Czy tak trudno wygenerować informację systemową?
40 minut temu poczta wysłała do swoich placówek emaila z informacją, że allegro już podpisało umowę z pocztą. Przeładowanie systemu potrwa do 5 godzin. Przesyłki są już przyjmowane.
To nie prawda, przesyłki na poczcie na ul. Bełdan 2 w Warszawie nie są przyjmowane!!!!
Jest 14:50 właśnie wróciłem z poczty (w Białymstoku) i nie nadałem paczki. Odpowiedź pań z okienka jest taka jak u innych: na razie nie przyjmują paczek z Allegro, problem zauważyły dzisiaj (no pewnie, że dzisiaj, bo w niedzielę nie pracują :), zapraszają za kilka godzin - może coś się zmieni.
Pierwsza informacja była taka, że po godzinie 15.00 będzie można wysyłać, jeszcze dzisiaj.
Dajcie znać, jeśli komuś się uda.
Ja też czekam, jak się komuś uda nadać to niech napisze.
Mi się już udało nadać
15:35 jeszcze nie daje sie nadać
15:41 - konsultant potwierdził że problem jeszcze nie rozwiązany.
@CHECINIAKI o 15:21 nadana bez problemów przesyłka na poczcie w Częstochowie.