Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
przypadkowo opłaciłem dwa razy rachunek za ogłoszenie czy będę mógł liczyć na zwrot ?
Oczywiście w ciągu 2-3 dni.
Powyżej oczywiście masz błędną odpowiedź.
Jeśli zapłaciłeś rachunek Allegro dwukrotnie, nie otrzymasz zwrotu w ciągu 2-3 dni, tylko możesz wystąpić o zwrot nadpłaty tak; https://allegro.pl/pomoc/dla-sprzedajacych/rachunek-biezace-saldo-i-wplata/czy-moge-odzyskac-nadplac...
Pamiętaj, że Allegro potrąci Ci 5% ze zwracanej nadpłaty.
@xyz96 Tak się składa, że nie ze zwracanej, tylko z wpłaconej https://spolecznosc.allegro.pl/t5/pocz%C4%85tkuj%C4%85cy-sprzedawcy/jak-odzyska%C4%87-dokonan%C4%85-...
"złote myśli" xyz96: "Sprzedawcy zawsze byli, są i będą moimi wrogami na AG."😄
Bzdura. Jeśli ktoś ma nadpłatę 1000 zł i chce ją odzyskać, wypłata zostanie pomniejszona o 5%. Nikt normalny nie wnioskuje o zwrot tylko części nadpłaty.
@xyz96 Przeczytaj raz jeszcze na jakie pytanie @_HolaOla_ odpowiedziała "dokładnie tak" i się nie kompromituj.
Bzdura.
Allegro przy zwrocie potrąca 5% od nadpłaconej kwoty.
@xyz96 Jeśli w którymś z regulaminów napiszą ci, że położenie łba na szynę kolejową gwarantuje sukces życiowy, to też to zrobisz? [edycja]
Pytanie: @_HolaOla_ Czyli gdy ktoś wpłaci np. 1000 zł, ale wypłaci tylko 500 zł, to i tak potrąci mu 5% od tysiąca?😏
Odpowiedź: @Knowhere Dokładnie tak.
Co jest dla ciebie (zbyt) trudnego w zrozumieniu, że 5% potrącane jest od kwoty wpłaty, a nie wypłaty (co widać nawet w zacytowanym przez ciebie fragmencie, który brzmi "Wypłacaną kwotę pomniejszymy o opłatę manipulacyjną w wysokości 5% wielkości wpłacanej kwoty.", a o który właśnie pytałem w podlinkowanym wątku będąc przekonanym, że jest tam literówka)?
Hola nie pisze regulaminów i artykułów pomocy. 5% jest potrącane od kwoty nadpłaty, o zwrot której wnioskuje użytkownik. Tekst o łbie na szynie tym razem jeszcze przemilczę, ale następnym razem już nie. Poza tym była dyspozycja szefa tego forum, aby mnie nie wywoływać, nie wszczynać awantur i nikogo nie poniżać.
@xyz96 Niemniej Ola jest pracownikiem allegro i zapewne zna się lepiej na tychże regulaminach, niż samozwańcza "szefowa" tego forum😉
Dyspozycje to nie regulaminy i nie są wiążące, zatem wywoływać można sobie każdego, zawsze i wszędzie. A jeśli masz z tym problem, to "run, forrest, run" na skargę, sama już najlepiej wiesz gdzie.
Ciesz się, że tekst był tylko o szynie, bo miałem zamiar odnieść się dosadniej do słowa "bzdura".
@Knowhere Może już pracuje.
Bardzo się cieszę, że nie poniżono mnie dosadniej, dziękuję uniżenie za łaskę naczelnego awanturnika tego forum, który po banie zapowiedział wyjście drzwiami, ale bez honoru wepchał się z powrotem oknem.
@xyz96 Ależ nie ma za co, znaj moją litość😁
@Knowhere Edytowałam już moją błędną odpowiedź w wątku, na który się powołujesz. Przepraszam za popełniony bład.
Zgodnie z Załącznikiem nr 4 Regulaminu Allegro:
"Zwrot nadpłaty zostanie każdorazowo pomniejszony o 5% opłaty manipulacyjnej, liczonej od kwoty nadpłaty, o jaką wnioskuje Użytkownik (...)".
@xyz96 ma rację.
@Knowhere Ha, ha 😄
Widzę tu kilka odpowiedzi. Problem w tym, że pytanie zadane jest w sposób mało precyzyjny. więc wszystko jest możliwe. Pozwolę więc sobie zapytać grzecznie - za jakie ogłoszenie? Tu? Na Lokalnie? Ogłoszenie? Opłata za obsługę transakcji? Prowizja? Bo nic nie kumam.
@Vryko Masz racje, pomyślałem o zapłacie za towar, a ogłoszenie mało precyzyjne.
a czy to ma znaczenie jakie ? dostałem rachunek do opłacenia od allegro za zamieszczenie ogłoszenia dotyczące sprzedaży kół do samochodu