anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

problem z czasem wysyłki

Pluszanki
#7 Wielbiciel#

Witam 

Mam w sumie co jakiś czas kłopot z czasem wysyłki. Wróciłam na allegro po ponad roku, wysyłałam 3 paczki.

ustawione mam 3 dni robocze klient złożył zamówienie 13 - termin wysyłki miałam do północy 14 (czyli właściwie jeden dzien)
powinnam mieć czas do 16 do 24:00 przynajmniej czy ja źle liczę?

paczkę nadałam 14 o 21:00

i finał jest taki, ze zostałam ukarana "ujemnymi" punktami za niterminową wysyłkę.

Osiwiec mozna 😕 Czy mi to ktoś wyjaśni?

allegro wysyłka.JPG

oznacz moderatorów
5 ODPOWIEDZI 5

N_Nitka28
Moderatorka
Moderatorka

@Pluszanki podaj numer tego zamówienia. Sprawdzę, co się dzieje. 

Nicol
   Moderatorka

Jak dostawa na czas - to Allegro!
   Wybieraj spośród tysięcy produktów i zamawiaj z dostawą przed Świętami.
oznacz moderatorów

Pluszanki
#7 Wielbiciel#

Juz podaję 🙂

2c683d10-58f7-11ef-a4f7-df28f2414449

oznacz moderatorów

N_Nitka28
Moderatorka
Moderatorka

@Pluszanki Dziękuję 🙂 Weryfikuję sprawę. 

Nicol
   Moderatorka

oznacz moderatorów

N_Nitka28
Moderatorka
Moderatorka

@Pluszanki miałeś czas na nadanie tego zamówienia do 19.08.2024. Punkty ujemne zostały przyznane, ponieważ InPost nie zwrócił nam statusów do tej paczki (a to, czy paczka została nadana w terminie, sprawdzamy właśnie na podstawie statusów).

Problem pewnie wynika z tego, że najprawdopodobniej nie przekazałeś zamaskowanego adresu mailowego klienta, podczas tworzenia przesyłki.

Jeśli wygenerowałbyś etykietę z poziomu Managera Paczek i zakładek Allegro > Import Allegro InPost, to adres mailowy zaczytałby się automatycznie, więc albo w Managerze skorzystałeś z zakładki Wyślij przesyłki, albo w jeszcze jakiś inny sposób wygenerowałeś etykietę.

Nicol
   Moderatorka

oznacz moderatorów

Pluszanki
#7 Wielbiciel#

Nadałam 14 sierpnia przecież jest nawet trak napisane.

Owszem nadałam przez system zewnętrzny bo komplenie nie mogłam nadać przez system allegro mimo, że mam podpiętą umowę z Inpost (zmiany odnośnie tych umów obowiązują dopiero od 22 sierpnia)

Co a takim przypadku? Niczym nie zawiniłam i paczka została nadana na czas co widać nawet na zleceniu

oznacz moderatorów