Witam,
w piątek nadałem paczkę w automacie DHL BOX 24/7. Do tej pory nie została ona doręczona klientowi, a dzisiaj mija termin dostawy.
Co powinienem w tej sytuacji zrobić? Czy ktoś może mi pomóc w rozwiązaniu tej sytuacji?
Z góry dziękuję za pomoc.
@gdvorek AD0V7M5W3PJ243MN5
Dla przesyłek Allegro Delivery regulaminowy termin doręczenia przesyłki wynosi do trzech dni roboczych pod warunkiem nadania do godziny granicznej.
I teraz nadałeś przesyłkę 28 sierpnia o godzinie 15:35. Oznacza to że termin doręczenia upływa 2 września (jak nadanie było to przed godziną graniczną) lub 3 września (jak nadanie było po godzinie granicznej).
A data widoczna w ofercie to tylko i wyłącznie przewidywanie Allegro. Przy dacie masz informacje "Przewidywana przez Allegro data dostawy".
Zgodnie z ustawą, termin gwarantowany musi być w regulaminie przewoźnika lub w pisemnej umowie. A to co wyświetla Allegro nie jest ani regulaminem przewoźnika (wydanym na podstawie ustawy) ani pisemną umową nadawcy z przewoźnikiem.
Na chwilę obecną przesyłka idzie terminowo. Brak postaw do reklamacji, bo zgodnie z rozporządzeniem, nie możesz zgłosić, że przesyłka nie dotarła w terminie przed upływem gwarantowanego w regulaminie przewoźnika terminu. Jest to warunek bezwzględny
Dziękuję za wyjaśnienie. Gdzie mogę znaleźć informacje dotyczące godzin granicznych dla wszystkich form dostawy? Będzie to dla mnie bardzo pomocne na przyszłość. Dziękuję!