Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam. Mam problem z kupującą- zakupiła u mnie sukienkę i twierdzi ,że przyszła uszkodzona- urwane ramiączko, gdzie przed pakowaniem zawsze oglądam produkty i nie było nic zepsute. Twierdzi , że jest brzydka i za droga i zamiast poprostu ją zwrócić, to zgłosiła reklamację, że jest uszkodzona. Napisałam jej ,że nie uznaje reklamacji , bo wysłany produkt był w porządku, założyła dyskusję . Ja uważam, że sama ją uszkodziła i nie mam zamiaru przyjąć jej z powrotem. Proszę o poradę , co mogę zrobić w takiej sytuacji. Czy my , jako sprzedający też jesteśmy w jakiś sposób chronieni przez Allegro, czy tylko klient ma wszelkie prawa? Dziękuję
Uznaj reklamację. Każ sobie odesłać (wyślij opłaconą etykietę, żeby odesłała lub skorzystaj ze zwrotu przez Allegro) przyszyj to ramiączko i odeślij naprawione. 🤣
@AGA334
Jeżeli będziesz odsyłać naprawianą po reklamacji sukienkę to dokładnie ja sfotografuj, albo nagraj, łącznie z pakowaniem. Żeby uniknąć następnej reklamacji, gdy klientka "znajdzie" następną wadę.
masz nagranie z pakowania że sukienka cała to odrzuć reklamację.
Prawdopodobnie kolejny wyłudzacz protectów poznasz po tym że sukienki na reklamację odesłać nie będzie chciała wymyślając 2 mln powodów bo jej się podoba ale nie za tą cenę... pewnie za darmo to uczciwa cena.
niestety nie posiadam takiego nagrania- nie myślałam ,że jako firma muszę się w takie cos bawić. Ona też nie posiada żadnego filmu jak rozpakowywała, więc jest słowo za słowo 😞
mam pytanko sprzedaż jako firma czy osoba prywatna?
jako firma
Przekaż w dyskusji etykietę zwrotną jak odeśle napraw = przyszyj potem odeślij. Jesli nie masz nagranego pakowania. Jak masz to odrzuć reklamacje z powodu uszkodzenie mechaniczne powstałe w wyniku nieprawidlowego zakładania sukienki towar został wyslany nieuszkodzony a klientka nie zgłaszała uszkodzenia paczki by to uszkodzenie powstać miało w transporcie. Jak nie odeśle to odrzuć ostatniego dnia reklamacji 14dnia zalożenia dyskusji powód brak odeslania towary na reklamację.