anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Problem z klientką

AGA334
#1 Nowicjusz

Witam. Mam problem z kupującą- zakupiła u mnie sukienkę  i twierdzi ,że przyszła uszkodzona- urwane ramiączko, gdzie przed pakowaniem zawsze oglądam produkty i nie było nic zepsute. Twierdzi , że jest brzydka i za droga i zamiast poprostu ją zwrócić, to zgłosiła reklamację, że jest uszkodzona. Napisałam jej ,że nie uznaje reklamacji , bo wysłany produkt był w porządku, założyła dyskusję . Ja uważam, że sama ją uszkodziła i nie mam zamiaru przyjąć jej z powrotem. Proszę o poradę , co mogę zrobić w takiej sytuacji. Czy my , jako sprzedający też jesteśmy w jakiś sposób chronieni przez Allegro, czy tylko klient ma wszelkie prawa? Dziękuję

oznacz moderatorów
7 ODPOWIEDZI 7

Client:35386082
#16 Inspirator

Uznaj reklamację. Każ sobie odesłać (wyślij opłaconą etykietę, żeby odesłała lub skorzystaj ze zwrotu przez Allegro) przyszyj to ramiączko i odeślij naprawione. 🤣

oznacz moderatorów

Client:35386082
#16 Inspirator

@AGA334 
Jeżeli będziesz odsyłać naprawianą po reklamacji sukienkę to dokładnie ja sfotografuj, albo nagraj, łącznie z pakowaniem. Żeby uniknąć następnej reklamacji, gdy klientka "znajdzie" następną wadę.

oznacz moderatorów

az1rael
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

masz nagranie z pakowania że sukienka cała to odrzuć reklamację.
Prawdopodobnie kolejny wyłudzacz protectów poznasz po tym że sukienki na reklamację odesłać nie będzie chciała wymyślając 2 mln powodów bo jej się podoba ale nie za tą cenę... pewnie za darmo to uczciwa cena. 

oznacz moderatorów

AGA334
#1 Nowicjusz

niestety nie posiadam takiego nagrania- nie myślałam ,że jako firma muszę się w takie cos bawić. Ona też nie posiada żadnego filmu jak rozpakowywała, więc jest słowo za słowo 😞

oznacz moderatorów

az1rael
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

mam pytanko sprzedaż jako firma czy osoba prywatna?

oznacz moderatorów

AGA334
#1 Nowicjusz

jako firma

oznacz moderatorów

az1rael
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

Przekaż w dyskusji etykietę zwrotną jak odeśle napraw = przyszyj potem odeślij. Jesli nie masz nagranego pakowania. Jak masz to odrzuć reklamacje z powodu uszkodzenie mechaniczne powstałe w wyniku nieprawidlowego zakładania sukienki towar został wyslany nieuszkodzony a klientka nie zgłaszała uszkodzenia paczki by to uszkodzenie powstać miało w transporcie. Jak nie odeśle to odrzuć ostatniego dnia reklamacji 14dnia zalożenia dyskusji powód brak odeslania towary na reklamację.

oznacz moderatorów