anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Problem z transakcją

xerima_mielec
#9 Pomysłodawca#

Cześć!

Po ponad 15 latach sprzedaży napotkałem problem z którym nie wiem za bardzo jak mam sobie poradzić. Od początku, klient kupił na tej aukcji 10239424788 12 sztuk papieru. Zapłacił 12x3,89, towar został porządnie zapakowany i nadany tego samego dnia. Dziś otrzymuję wiadomość że nie dostał swojego zamówienia i prosi o dosłanie 11 opakowań papieru. Nie bardzo na początku zrozumiałem o co chodzi więc zadzwoniłem do Pana. Poinformował mnie że otrzymał tylko 12 szt/rolek i brakuje w jego zamówieniu 11 opakowań. On zamówił 144 sztuki. Od razu poinformował mnie że porobił sobie screeny żebym czasem nic nie kombinował albo nie zmieniał aukcji. Napisałem wiadomość do allegro on w tym czasie otworzył dyskusję. W rozmowie jasno dał do zrozumienia że wie ile kosztuje 1 szt ale jego to nie obchodzi bo wg. niego on powinien dostać 144 rolki za 40 parę złotych... mamy wystawione dwie aukcje z tym produktem w jednej jako cała zgrzewka/opakowanie 12szt a w drugiej na 3,89 za sztukę na której on kupił. Aukcja nie zmiennie wystawiona już bardzo długo, nikt nigdy nie miał problemu z jej zrozumieniem. Co najśmieszniejsze ten sam człowiek pół roku temu kupował dokładnie to samo i dostał dokładnie to samo co tym razem, tyle tylko że wtedy nie miał problemu i nie próbował wyciągnąć od nas 12 opakowań zbiorczych w cenie 12 rolek. W dyskusji wyskoczyło coś o złożeniu reklamacji. Co mam robić?? 12 opakowań zbiorczych to około 500 złotych wartości które ten człowiek oczekuje mieć za 47 zł.  W rozmowie telefonicznej ewidentnie dało się wyczuć że ten młodzieniec jest na nie przygotowany. Tyle lat sprzedaży ale czegoś takiego się nie spodziewałem.

oznacz moderatorów
61 ODPOWIEDZI 61

az1rael
#21 Demiurg#

@komis-bell pytanie jak jakościowo się sprawują w użyciu bo ja np do mojej maszyni philips już nie kupię oryginalnych nożyków a ost kupione zamienniki od chończyka golą lepiej niż oryginały 😄

oznacz moderatorów

komis-bell
#21 Demiurg#

@az1rael Jakościowo zdecydowanie gorzej od oryginalnych - czuć różnicę.
Zamienniki to jedna sprawa i te są normalnie dostępne ale tu jest ewidentna podróba ze znakami towarowymi itp...

oznacz moderatorów