anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Problem z wyświetlaniem ofert

Motoplus24
#9 Pomysłodawca

Cześć,

mam problem z częścią swoich ofert – w zakładce Mój asortyment mają status aktywne, a mimo to po próbie wejścia w ofertę pojawia się komunikat „nic tu nie ma”.

Zastanawiam się, czy ktoś z Was spotkał się ostatnio z podobnym problemem?
Czy to może być jakaś chwilowa awaria po stronie Allegro, czy raczej kwestia ustawień ofert?

Będę wdzięczny za każdą informację.

Pozdrawiam,

oznacz moderatorów
8 ODPOWIEDZI 8

mdrogeria
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

tak , spotkałem się .

oznacz moderatorów

Syrena_zT
Moderatorka
Moderatorka

@Motoplus24 problem dotyczy tylko części ofert? Możesz podać przykładową? 

Alicja
   Moderatorka
oznacz moderatorów

Motoplus24
#9 Pomysłodawca

@Alicja Tak, problem dotyczy tylko części ofert. W zakładce Mój asortyment mają status aktywne, ale po wejściu w szczegóły pojawia się komunikat „nic tu nie ma”.

Przykładowe oferty, w których występuje problem:

Obawiam się, że podobnych przypadków może być więcej.

Pozdrawiam
Motoplus24

oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg ⭐⭐⭐
oznacz moderatorów

Motoplus24
#9 Pomysłodawca

taką informacje dostałem od allegro 

Drogi Sprzedawco,

Jak informowaliśmy na początku miesiąca, od 17 września dotychczasowy widok Allegro Business będzie dostępny w ramach odrębnej funkcjonalności pod adresem business.allegro.pl. W związku z tym zacznie obowiązywać nowy warunek widoczności ofert na Allegro Business:

• Oferta musi zawierać parametr “Wystawiam fakturę” (VAT, VAT marża lub bez VAT)
  • Oferty z parametrem “Wystawiam fakturę VAT” muszą mieć uzupełniona stawkę VAT, zgodną z krajem wysyłki towaru.

Widzimy, że wciąż nie wszystkie Twoje oferty mają uzupełnioną stawkę VAT. Aby pomóc Ci zachować widoczność Twoich ofert na Allegro Business i zapewnić ciągłość sprzedaży, w ramach wsparcia technicznego w dniach:

• 8.09-16.09 2025 uzupełnimy w Twoich ofertach sprzedaży towarów wysyłanych z Polski stawkę VAT podstawową tj. 23%.
  • Jeśli masz oferty w kategoriach z załącznika, część z nich może być wykluczona z tego procesu, sprawdź po 16.09.

Jeśli nie zgadzasz się na uzupełnienie Twoich ofert stawką VAT podstawową 23% kliknij poniżej.

Uważam że powinny stawki być uzupełnione - czy wystąpił jakiś problem ? 

oznacz moderatorów

Motoplus24
#9 Pomysłodawca

Stawki vat dodaliśmy ręcznie lecz w dalszym ciągu oferty nie pojawiają się.

oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Motoplus24 nie wszystko przeczytałeś 

Bez tytułu.png

oznacz moderatorów

Syrena_zT
Moderatorka
Moderatorka

@Motoplus24 widzę, że w przykładowej ofercie 13179360883 stawka Vat jest dodana. Oferty są obecnie migrowane, więc proszę Cię o cierpliwość. Wkrótce oferty powinny być widoczne. 

Alicja
   Moderatorka
oznacz moderatorów