Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dzień dobry,
Chciałbym anulować sprzedaż książki. Niestety klient zapłacił za książkę a ja chciałbym mu zwrócić te środki. Jak to zrobić?
Gdy klikam na wypłatę w kategorii 'Rozliczenia' pojawia się przekierowanie do banku, ale bank chce mi pobrać z konta kwotę a powinno być odwrotnie. Proszę o pomoc bo klient jest niemiły i rozpoczął ze mną dyskusję
Pozdrawiam
Kamil
bo na AL jak wypłaciłeś środki to już nie zwrocisz przez Allegro, musisz wziąć od kupującego nr konta i mu przelać.
Jak klikam w 'zwróć' to pokazuje mi że brakuje środków. Przedmiot kosztował 65 zł klient kupił to z dostawą prEz paczkomat. Może po prostu jest za mało środków. Mam na koncie 65 zł i może brakuje właśnie za dostawę?
Jak pisałem nie masz środków musisz przeleć z konta na konto kupującego bezpośrednio.
Coś mieszasz! Czy masz pieniądze na koncie Allegro Finanse czy już je wypłaciłeś?
https://allegro.pl/moje-allegro/sprzedaz/srodki-i-historia-operacji
jeżeli nadal masz pieniądze tam to zwrot robisz tak
jeżeli nie masz to
@celkam2007 Kamilu, środki za sprzedaż zostały wypłacone na Twoje konto bankowe 7 września, dlatego musisz zwrócić klientowi wpłatę właśnie taką drogą.
Ok.
Jak w takim razie odzyskać wpłacone 65 zł na konto allegro, będące nie w rachunku PAYU tylko w kategorii 'Rozliczenia'?
@celkam2007 Jeśli na koncie powstała nadpłata, to wypłacisz ją z poziomu zakładki Rozliczenia z Allegro (tutaj instrukcja: https://allegro.pl/pomoc/dla-sprzedajacych/rachunek-biezace-saldo-i-wplata/czy-moge-odzyskac-nadplac...)
Tak też wcześniej robiłem, ale po przekierowaniu na płatność blikiem bank informuje mnie że pobierze mi kolejne 65 zł z konta, a powinienem je dostać na konto? 😞
@celkam2007 Czy możesz opisać krok po kroku, co dokładnie robisz i jaki komunikat Ci się pojawia (zrzuty ekranu będą pomocne)?
A powinien mi je przelać na moje konto allegro, a robi odwrotnie
@celkam2007 Czy klikasz przycisk "odbierz nadpłatę" widoczny na zrzucie?
Tak. Wszystko zgodnie z instrukcją. Tylko pieniądze uciekają mi z banku a powinny tam przypłynąć:(
@celkam2007 Spróbuj proszę wypłacić nadpłatę z poziomu innego urządzenia (np. komputera). Daj znać, czy problem się powtórzył.
Ten sam problem. Ciągnie mi kasę z konta bankowego
@celkam2007 Dziękuję, skonsultuję to i wrócę do Ciebie z odpowiedzią
@celkam2007 Ale z racji tego, że jest to pierwszy tego rodzaju przypadek, ostatni raz upewnię się, że na pewno klikasz przycisk "odbierz nadpłatę" (a nie "zrób nadpłatę"). Zaznaczyłam to również na zrzucie ekranu poniżej:
Tak, tutaj pewni leżał pies pogrzebany:) Złożyłem wniosek i czekam na zwrot.
Dziękuję za pomoc:)
@celkam2007 świetnie, że sprawa się wyjaśniła 🙂 Miłego dnia