anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Problem z wyplata za przesylke

slodka235
#7 Wielbiciel#

Witam. Mam taki problem iż nie posiadam swojego konta bankowego natomiast mam możliwość przelania środków na konto Taty ale są inne dane przez co nie moge aktywować wypłat. Co mogę zrobić w tej sytuacji ? Pani wplacila pieniążki za aukcje/licytacje na wośp a środki za przesylke trafiły na moje konto allegro, natomiast inpost każe mi uiścić opłatę za przesyłke której nie mogę wypłacić jak wyżej. Prosze pomóżcie bo człowiek chciał dobrze a wyszło to co wyszło.

oznacz moderatorów
8 ODPOWIEDZI 8

vonNogay
#17 Koryfeusz#

Najlepiej założyć konto bankowe, przyda się w przyszłości. Inna opcja to wypłata przekazem pocztowym na adres domowy:  https://allegro.pl/pomoc/dla-sprzedajacych/konfiguracja-konta-do-wyplat/jak-wyplacic-pieniadze-z-all...

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

Nic nie zrobisz jak to więcej niż 800zł .tyle raz w m-cu przekazem.  Załóż konto jak chcesz sprzedawać.

oznacz moderatorów

pinsplash
#21 Demiurg#

@slodka235 Tak jak napisali poprzednicy.

1. załóż konto, na konto taty nie wypłacisz.

2. Możesz RAZ w miesiącu wypłacić przekazem pocztowym. Kwota musi być wypłacona CAŁA jaką masz na koncie, i nie moze przekroczyć 800PLN ( tzn jezeli masz na koncie np 650 PLN - musisz wypłacić 650 PLN, jeżeli masz 1000 PLN - nie da rady tylko przelew na konto).

_______
BRÓSLI
oznacz moderatorów

slodka235
#7 Wielbiciel#

No ja mam do wypłaty 10 zl bo to środki za wysyłke paczki wystawionej na Wośp więc nie powinno być problemu a skoleji na koncie mam komornika więc nie moge zweryfikować konta 😞 .

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#
oznacz moderatorów

br.
#21 Demiurg#

@LEW433  Przeczytałem ten poradnik ale nie ma w nim informacji czy są jakieś koszty takiego przelewu.  Wiadomo jeśli poczta to koszty.

Chodzi mi o to żeby do tych 10 zł nie musiał dołożyć z kieszeni na napiwek dla listonosza.

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

Każdy chce żyć, możliwe że nie opłaci się tyle przelać. Napisałem że są takie możliwości, właściciel nie może aktywować przelewu na konto bankowe!🤗

oznacz moderatorów

br.
#21 Demiurg#

@LEW433  Wiem czytałem...☹️

To jest straszne że ktoś musi kombinować jak odzyskać  wpłacone 10 zł  bo chciał pomóc innym.

oznacz moderatorów