anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Problem z wysyłką

Client:28126161
#1 Nowicjusz#

Miałam na koncie wystawione przedmioty i jeden z nich został kupiony tylko ze nie mam juz tego przedmiotu bo wystawiłam go ok1/2 lata temu i teraz kupujący mi grozi. Co mam zrobić w takiej sytuacji? Bardzo proszę o jak najszybszą odpowiedź.

Pozdrawiam 

oznacz moderatorów
8 ODPOWIEDZI 8

mdrogeria
#21 Demiurg#

@Client:28126161 nic nie zrobisz poza zwrotem środków klientowi  ,wymyśl bajeczkę np. uszkodzony bo ..... i Twoja rola się kończy , a jak pac...klient ma chęć niech idzie do sądu .

oznacz moderatorów

gdvorek
Moderator
Moderator

@Client:28126161 nie sugerowałbym iść wskazówkami @mdrogeria z wymyślaniem bajeczek. W mojej ocenie nie jest to rozsądne rozwiązanie.

Jeśli zdarzyła się taka sytuacja, że nie dysponujesz sprzedanym towarem, powinieneś niezwłocznie zwrócić wpłatę kupującemu. W świetle prawa, w takich sytuacjach transakcję można unieważnić tylko za porozumieniem stron.

Jeśli klient nie godzi się na unieważnienie transakcji, formalnie pozostaje właścicielem zakupionego towaru i może domagać się wydania go, a nawet podjąć kroki prawne. Ważne, żebyś priorytetowo zwrócił mu pieniądze.

Grzegorz
   Moderator
oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg#

@Client:28126161 ja bym nie brał do serca tego co napisał @gdvorek , jak piszesz oferta była aktywna dość długo  ,przez ten czas mogły dziać się różne rzeczy z towarem choć zaznaczę , że nie powinny bo Masz obowiązek  zadbać o bezpieczeństwo oferowanego do sprzedaży towaru , niemniej obowiązek obowiązkiem , a życie samo pisze swoje scenariusze i bajeczka o uszkodzeniu na pewno będzie dobrym wyjściem , a nawet jeśli dojdzie do powództwa choć prawdopodobieństwo znikome Sąd z pewnością weźmie pod uwagę możliwość uszkodzenia przedmiotu na przestrzeni tak długiego okresu , a więc oddaj szybo kasę bo to będzie działać na Twoją korzyść ...i nie przejmuj się  ,to nie pierwsza tego typu sytuacja na allegro , to się tu dzieje nagminnie .

oznacz moderatorów

gdvorek
Moderator
Moderator

@Client:28126161 powyżej napisałem Tobie rozsądne rozwiązanie w tej sytuacji, jeśli będziesz potrzebował wsparcia, czy miał do mnie inne pytania - chętnie pomogę:)

Grzegorz
   Moderator
oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg#

@Client:28126161 powyżej napisałem , .. dobry bajer to potęga ,, oddaj kasę i zapomnij  ,na całą resztę szkoda życia .

oznacz moderatorów

gdvorek
Moderator
Moderator

@mdrogeria forum służy między innymi do tego, żeby można było otrzymać merytoryczną pomoc i wsparcie.

Natomiast pisanie o bajerach i bajeczkach w tej sytuacji jest wprowadzaniem w błąd co narusza nasz regulamin Allegro Gadane. Dlatego proszę Ciebie o skupienie się na wartości merytorycznej, którą cenię u Ciebie bardziej niż uciekanie się do takich wskazówek.

Dobrego dnia dla Ciebie!

Grzegorz
   Moderator
oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg#

@gdvorek forum służy również do tego żeby autor wątku poznał zdanie innych w publikowanym temacie  ,a jaką decyzję podejmie pozostawmy jego ,,słodkiej tajemnicy 

@Client:28126161 poznał co ma do powiedzenia wyuczony formułek konsultant  ,ale również przedstawiono mu zdanie długoletniego i doświadczonego sprzedawcy .

oznacz moderatorów

gdvorek
Moderator
Moderator

@mdrogeria wszystkiego dobrego życzę:)

Grzegorz
   Moderator
oznacz moderatorów